Lumikinokset vaikeuttivat Kymen Sanomien jakelua, jakajat juuttuivat teille ja pihoihin: "Joissakin paikoissa ei ollut mitään etenemismahdollisuuksia" – Loput lehdet toimitetaan tilaajille päivällä

Jakelun valvoja Janne Nyholm kertoo, että osa jakajista piti yöllä hakea töihin, koska he eivät päässeet lumen vuoksi lähtemään kotoaan. Myöhemmin aamuyöllä jakeluautot juuttuivat lumikinoksiin. Nyholm toteaa, että lumi on vaikeuttanut jakelua aiemminkin, mutta ei koskaan niin pahasti kuin viime yönä.

Johanna Vehkaluoto

Lumikinokset ovat aiheuttaneet harmia myös Kymen Sanomien jakelussa.
Lumikinokset ovat aiheuttaneet harmia myös Kymen Sanomien jakelussa.

Lumikinokset ovat aiheuttaneet harmia myös Kymen Sanomien jakelussa. Jakelun valvoja Janne Nyholm Postin Palveluista kertoo, että vähän ennen kymmentä aamupäivällä tilauksia oli yhä jakamatta 500–600 kappaletta eri puolilla Kotkaa.

– Nyt on kyllä ollut sellainen kerran vuosikymmenessä keli. Vaikeudet alkoivat jo ennen jakelun alkamista, kun kaikki jakajat eivät päässeet lumikinosten takia lähtemään kodeistaan, vaan heidät piti hakea töihin.

Myöhemmin aamuyöllä autoja oli jumissa lumikinoksissa.

– Itsekin olin autoni kanssa hetken jumissa Captains karaoken lähistöllä. Ensimmäisen auran näin joskus neljän aikoihin aamulla.

Kotkansaarella liikuttiin polkupyörillä

Kotkansaarella saatiin jaettua kaikki lehdet, koska jakajat olivat liikkeellä polkupyörillä.

– Muuten jakamatta jääneitä alueita on eri puolilla Kotkaa. Joskus ennenkin meillä on jäänyt lumen vuoksi lehdet jakamatta jollakin tienpätkällä, mutta ei tällaista määrää ikinä. Joissakin paikoissa ei jakajilla ollut mitään etenemismahdollisuuksia.

Nyholm kertoo, että jakamatta jääneet lehdet jaetaan tilaajille päivällä, kun kadut ovat siinä kunnossa, että niillä pääsee liikkumaan.

– Jakajat tulevat päivällä jakamaan loput lehdet. Nostan kyllä hattua koko porukalle. Tämäkin oli näissä olosuhteissa hieno suoritus, kehaisee mies jakajia.