Pyhtäällä jaettiin avustuksia ja apurahoja – Urheiluapurahat Leevi Kerviselle ja Heini Haapkylälle

Jukka Lehtoranta

Leevi Kervinen sai Pyhtään kunnan urheiluapurahan. Arkistokuva.
Leevi Kervinen sai Pyhtään kunnan urheiluapurahan. Arkistokuva.

Pyhtään hyvinvointilautakunta jakoi tämänviikkoisessa kokouksessaan tukun avustuksia ja apurahoja. Nuorisotoiminnan kohdeavustuksia oli jäljellä 500 euroa. Se jaettiin partiolippukunta Pyhtään Korpisusien ja Siltakylän vapaaehtoisen palokunnan kesken niin, että partiolaiset saavat 220 euroa vuokrakustannuksiin ja VPK 280 euroa koulutusleirin osallistumiskustannuksiin.

Urheiluseurojen ja vapaiden liikuntaryhmien avustuksiin oli jaettavana 3 330 euroa. Määräaikaan mennessä saapui kolme hakemusta, ja rahaa myönnettiin kaikille hakijoille. Pyhtään Naisvoimistelijat saivat 988,03 euroa koulutuskustannuksiin, tarvikehankintoihin ja tilavuokriin. Pyhtään Voimalle myönnettiin 246 euroa suunnistuskarttojen painattamiseen ja tulostamiseen. Pyhtään yritys sai 565,11 euroa koulutuskustannuksiin ja lasten liikuntatilojen vuokriin.

Jaettavana oli myös urheiluapurahoja. Pyhtään kunnan urheiluapurahasäännön mukaan perusteella sekä Heini Haapkylä että Leevi Kervinen saivat 335 euron urheiluapurahat. Haapkylä on menestynyt suomenmestaruustasolla lisäpainoleuanvedossa ja voimanostossa, Kervinen maantiepyöräilyssä.