Frisbeegolfaajat haluavat lisää väyliä Pyhtäälle

Suunnitelluista väylistä kaksi kulkee olemassa olevan hiekkakentän poikki.

Juha Rika

Frisbeegolfaajat haluavat lisää väyliä Pyhtäälle

Huutjärven frisbeegolfradalle on suunnitteilla kolme uutta väylää. Frisbeegolfrata sijaitsee Huutjärven liikuntapuistossa, niin kutsutussa "montussa".

Suurin muutos maankäytön osalta on keskellä liikuntapuistoa olevan ison hiekkakentän kohdalla, johon on suunniteltu kaksi väylää kulkemaan kentän poikki. Kenttä on ollut käytössä muun muassa koululiikuntatuntien aikana.

Pyhtään tekniikkalautakunta käsitteli urheiluseura Huutjärven Forettajien anomusta radan laajennukselle toukokuun lopussa. Lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi. Sen jälkeen seura ja kunta ovat käyneet keskusteluja, joissa on selvennetty seuralta tarvittavia lisäselvityksiä.

Asiaa käsitellään seuraavan kerran tiistaina

Urheiluseuran antaman selvityksen mukaan hiekkakentälle ei rakenneta kiinteitä väylärakenteita, vaan kenttä on myös muiden käytettävissä. Mikäli kentällä on muita käyttäjiä, frisbeegolfaajat väistävät eli kentän poikki menevät väylät jätetään heittämättä.

Frisbeegolfaajien väistämisvelvollisuus on kirjattu myös tekniikkalautakunnan päätösehdotukseen. Lautakunta käsittelee asiaa seuraavan kerran tiistaina 9.6.

Pekka Kimpanpää

Frisbeegolfradan kori kiinnosti leppäkerttua.
Frisbeegolfradan kori kiinnosti leppäkerttua.

Liikuntapuistosta löytyy varaus myös liikuntahallille, joka toteutuessaan katkoisi väyliä.

Päätösehdotuksen mukaan lupa voidaan myöntää sillä edellytyksellä, että seura vastaa radan ylläpidosta, siisteydestä ja turvallisuudesta.

Seura on ilmoittanut lisäävänsä radan infotauluun ohjeita ja sääntöjä frisbeegolfradan käyttäjille. Näkyville asetetaan myös vastuuhenkilöiden yhteystiedot. Seura sitoutuu lisäksi tyhjentämään alueen roska-astiat säännöllisesti. Pyhtään Yrityksen suunnittelemat juoksuportaat eivät vaikuta frisbeegolfradan toimintaan.

Kunta voi vaatia seuraa siirtämään frisbeegolfradan rakenteet pois, mikäli esimerkiksi kaavoitus sitä vaatii. Liikuntapuisto sijaitsee Siltakylän-Heinlahden asemakaava-alueella. Entisen soramontun laitamille kaavoitettiin tontteja asuin- ja palvelukiinteistöille reilu vuosi sitten. Kaava on lainvoimainen.

Alueella varaus liikuntahallille

Liikuntapuistosta löytyy varaus myös liikuntahallille, joka toteutuessaan katkoisi väyliä. Pyhtään elinvoimapäällikkö Jari Kansikas totesi toukokuun lopussa, että liikuntahalli ei ole näköpiirissä aivan lähitulevaisuudessa. Kuntatalouden mittarit huomioiden on todennäköisempää, että kiekko lentää Huutjärvellä häiriöttä vielä vuosia.

Huutjärven frisbeegolfrata avattiin alun perin vuonna 2010. Rata laajeni myöhemmin 18-väyläiseksi. Huutjärven Forettajat on perustettu vuonna 2018.

Luetuimmat