Punkaharju on Vuoden Retkikohde 2017 — voitto toi 5000 euroa retkeilypalveluihin

goexpo

Jääkauden muovaama harju halkoo Saimaata.

Punkaharju on voittanut Vuoden Retkikohde 2017 -yleisöäänestyksen.

Voittaja saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 5000 euron stipendin, jolla on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluita.

Voittaja julkistettiin tänään GoExpo-messuilla Helsingissä.

Suomi100-juhlavuoden kunniaksi kilpailun teema oli historia. Nyt haettiin luontoretkeilyyn sopivia kohteita, joissa voi tutustua merkityltä reitiltä käsin alueen historiaan, esimerkiksi muinaismuistoihin tai perinteiseen luonnonkäyttömuotoon.

Palkintoraha käytetään yhteisiin markkinointitoimiin ja alueen reitistöjen kehitykseen. Luonnonsuojelualueella on alkamaisillaan valaistushanke, kertoo Markus Kaskinen Punkaharjun Matkailu ry:stä.

Kilpailu järjestettiin nyt kolmannentoista kerran. Voittaja valittiin nettiäänestyksellä, johon osallistui kaikkiaan yli 6200 retkeilijää.
Yleisö sai äänestää ammattilaisraadin valitsemien kymmenen finalistin joukosta suosikkiaan. Voittaja keräsi noin neljänneksen kaikista annetuista äänistä.

Mukana finaalissa oli myös Salpapolku, joka on Salpalinjaa mukaileva 50 kilometrin retkeilyreitti Kymenlaaksossa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.