Tilaajalle

Varissaaren Ravintola Vaakussa ei lohikeitto saa loppua — Keittiömestari Mervi Siren vietti viime kesänä kahden viikon lomastaan valtaosan Varissaaressa ja päätyi siivoamaan ravintolan varastoja: ”Se oli kiva loma"

Kymen Sanomien Lautasen äärellä -juttusarjassa vieraillaan Etelä-Kymenlaakson paikallisissa ravintoloissa ja maistetaan niiden suosituinta annosta. Kotkan Varissaaren Ravintola Vaakun yksi suosituimmista ruuista on päivän saaliina saatu kala.

Raimo Eerola

Ravintolapäällikkö Jenni Vanhala (oikealla) ja keittiömestari Mervi Viren ehtivät työnsä lomassa nauttia hetken Varissaaren auringosta.
Ravintolapäällikkö Jenni Vanhala (oikealla) ja keittiömestari Mervi Viren ehtivät työnsä lomassa nauttia hetken Varissaaren auringosta.

Kun miltei pyöreällä lasilautasella on pyrstö ja evät, niin siltä ei voi tarjota muuta kuin kalaa.