Virojoen uusi päiväkoti koulujen yhteyteen

Virolahden kunnan uuden päiväkodin arvioidaan maksavan 3,4 miljoonaa euroa.

Virojoen uusi päiväkoti koulujen yhteyteen

Virolahden uusi päiväkoti aiotaan rakentaa uudishankkeena Virojoen koulujen yhteyteen. Päiväkodin hankesuunnittelutyöryhmä perustelee sijoituspaikkaesitystään muun muassa sillä, että koulujen alue on hyvin saavutettavissa ja mahdollistaa parhaiten päiväkodin turvallisen saattoliikenteen järjestämisen.

Esityksen mukaan varhaiskasvatus myös hyötyy siitä, että sen toiminnot ovat yhdessä paikassa ja osana perusopetusta, kirjastoa sekä liikuntapaikkoja. Koulujen yhteydessä on myös saatavissa merkittäviä synergiaetuja ruokapalvelujen, teknisten järjestelmien, tilojen ja ulkoliikuntapaikkojen yhteiskäytöllä. Esityksessä todetaan yhteiskäytön synnyttävän investointisäästöjen lisäksi merkittävää säästöä myös vuosittaisissa käyttömenoissa.

Uuden päiväkodin rakentamisen on arvioitu maksavan arvonlisäverollisena 3,4 miljoonaa euroa.

Terveet tilat tavoitteena

Hanketyöryhmä pitää päiväkodin rakentamista uudishankkeena välttämättömänä, jotta laadukas varhaiskasvatus voidaan toteuttaa tarkoituksenmukaisissa ja terveissä sekä varhaiskasvatukseen suunnitelluissa tiloissa. Uudisrakennuksessa tulee työryhmän mukaan erityisesti huomioida myös ympärivuorokautisen varhaiskasvatuksen erityispiirteet, sillä Virojoen päiväkoti vastaa koko Kaakon kaksikon vuorohoidosta.

Virojoen päiväkoti on toiminut viime kesäkuusta alkaen väistötiloissa terveyskeskuksen toisessa kerroksessa. Vanhassa päiväkodissa todettiin aikaisemmin pahoja sisäilmaongelmia.

Virolahden kunnanvaltuusto on vuonna 2018 hyväksynyt päiväkodin kunnan investointiohjelmaan. Tuolloin sen kustannuksiksi arvioitiin 1,8 miljoonaa euroa. Päiväkodin on linjattu olevan käytössä ensi vuonna.

Hankesuunnitelma on torstaina esillä Virolahden sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Sieltä se matkaa vielä kunnanhallituksen kautta valtuuston käsittelyyn.