Poliisi kehottaa tarkastamaan kesämökit Pyhtäällä – Alueella on liikkunut varkaita

Kolme miestä otettiin kiinni sunnuntaina Mörtvikintieltä mökin pihasta. Heitä epäillään varkaudesta.

Katri Ikävalko

Kolmen miehen epäillään samana iltana murtautuneen useaan Pyhtäällä sijaitsevaan kesämökkiin. Arkistokuva.
Kolmen miehen epäillään samana iltana murtautuneen useaan Pyhtäällä sijaitsevaan kesämökkiin. Arkistokuva.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin sunnuntaina kello 23.27, että Pyhtäällä, Römärintiellä sijaitsevan kesämökin pihassa on kolme ilmoittajalle tuntematonta miestä. Kun poliisipartiot saapuivat paikalle, miehet olivat jo poistuneet mökin pihasta.

Partiot alkoivat järjestelmällisesti tarkastamaan lähistön kesämökkejä ja havaitsivat, että Mörtvikintiellä sijaitsevan mökin pihassa oli henkilöauto. Partion käskytyksestä mökin takaa tuli kolme miestä, jotka otettiin kiinni epäiltynä varkauteen. Autosta löytyi runsaasti anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Vuonna 1984, 1985 ja 1996 miesten epäillään samana iltana murtautuneen useaan Pyhtäällä sijaitsevaan kesämökkiin.

Poliisi pyytää ilmoituksia varkaustapauksista

Pyhtää ei ole Etelä-Kymenlaaksossa ainoa paikka, missä varkaita on ollut viime aikoina liikkeellä. Rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkolan mukaan myös Kotkassa, Haminassa ja Virolahdella on murtauduttu kesämökkeihin.

Kesällä ja syksyllä Pyhtäällä on tapahtunut useita mökkivarkauksia.

— Poliisin tiedossa ei ole vielä, mihin kaikkiin mökkeihin on murtauduttu, kertoo Rahkola.

Pyhtäällä sijaitsevien kesämökkien omistajia pyydetään pikaisesti tarkastamaan oma mökkinsä. Varkaustapaukset pyydetään ilmoittamaan poliisille sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 414 500 (ma–pe kello 9–15).