Latusillan uusiminen katkaisee pyörätien Haminassa

Juha Rika

Salmenkylän nykyisen latusillan korvaaminen uudella aiheuttaa kevyen liikenteen väylän sulkemisen Suokalliontien ja Näkintien välillä Haminassa. Väylä katkaistaan maanantaina ja se on suljettuna marraskuun loppuun saakka.

Kevyen liikenteen väylää käyttävät erityisesti Vehkalahden koulun oppilaat, joille on tiedotettu asiasta. Haminan kaupungininsinööri Matti Ruoti painottaa, että latusillan rakentaminen katkaisee kyseisen kevyen liikenteen väyläosan täysin eli työmaan kautta ei rakennusaikana pääse kulkemaan.

— Siellä kaivetaan kevyen liikenteen väylää alemmas, jotta sillan profiili saadaan loivemmaksi. Kulkemaan ei siten työmaan kautta pääse muuta kuin metsiä pitkin, joka ei liene järkevää, Ruoti sanoo.

Latusiltatyömaan kiertäminen onnistuu vaihtoehtoista reittiä, joka pidentää matkaa Näkintieltä Ruissaloon noin 400 metriä.

Latusillan uusimisen kustannus on arvonlisäverottomana noin 170 000 euroa. 

Antti-Jussi Larvio

Antti-Jussi Larvio

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.