Kotkalaismiestä huijattiin mukamerkkitakeilla — Myyjällä oli puitteet kunnossa ja sulava käytös

Poliisille on tullut takkihuijarista rikosilmoitus — Vastaavia huijauksia on tehty muuallakin Suomessa.

Takit oli pakattu siististi ja ne olivat aidon näköisiä.


Keski-ikäinen kotkalaismies joutui perjantaina takkihuijauksen uhriksi Karhulan S-marketin pysäköintipaikalla.

Mies palasi asioilta autolleen, ja viereen parkkeeratusta uudesta siististä autosta nousi tyylikkäästi pukeutunut ulkomaalainen herra tarjoten ostettavaksi merkkitakkeja, esimerkiksi Armania.

Myyjä kertoi olleensa esittelemässä tuotteita Lappeenrannassa ja Imatralla ja olevansa lähdössä takaisin Milanoon Italiaan. Hän halusi myydä esittelytakit, koska ei voisi noin vain ottaa niitä mukaan lentokoneeseen. Pitäisi maksaa lisäpainosta ja hankkia lisää laukkuja takkeja varten.

Takit olivat hienoissa kasseissa ja päällä oli virallisenoloisia merkintöjä aivan kuin merkkivaatteissa ainakin.

Mies osti muutaman takin. Hinta oli halpa, 80 euroa kappale.

— Olen haeskellut nahkatakkia, koska entinen on kulunut loppuun. Takit näyttivät aidoilta ja hienoilta, ja myyjä oli hyvin vakuuttava. Hieno puku, ihan uusi auto, henkilökortinkin näytti. No se oli varmaan väärennetty.

Kotona vaimo alkoi tutkia ostoksia ja totesi niiden olevan jotain ihan muuta kuin mitä piti.

— Muovia ja jotain keinokuitua, ei nahkaa, eikä varmasti merkin kanssa mitään tekemistä. Johonkin tarkoitukseenhan ne on jossain tehty, mies puuskahtaa.

Myyjän autossa oli tavalliset suomalaiset kilvet eikä vuokra-auton tarroja. Miestä harmittaa, ettei hän ottanut rekisterinumeroa ylös.

— Olen minäkin kiertänyt maailmaa ja nähnyt monenlaista kauppiasta ja huijareitakin, mutta en koskaan tällaista. Oli hienot esitteet ja kaikki. Huolellinen huijaus minusta. Vähän kiirekin minulla oli, ja oikeastaan ne hienot puitteet saivat haksahtamaan.

Mies teki asiasta rikosilmoituksen. Hän ei ole kovin toiveikas rahojensa takaisin saamisen suhteen, mutta toivoo tämän esimerkin auttavan muita välttämään vastaavat lipsahdukset ja ilmoittamaan tämäntyyppisestä toiminnasta heti poliisille.

Poliisi vahvistaa, että takkihuijarista on Kotkasta tullut rikosilmoitus. Rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisista ei ole huijarin kiinni saamisen suhteen yhtä toivottomalla mielellä kuin kotkalaismies.

— Kyllä tällaisen jäljille voidaan montakin kautta päästä. Oleellista on se, että ihmiset eivät häpeile ja peittele tällaisia erehdyksiäkään vaan ilmoittavat niistä poliisille. Kaikki tiedot voivat olla avuksi.

Vastaavia takkihuijauksia on tehty muuallakin Suomessa.