Kymen Sanomien valokuvaaja Kimmo Seppälä on Kymenlaakson Vuoden journalisti

Sari Tauru

Kimmo Seppälä
Kimmo Seppälä

Kymen Sanomien valokuvaaja Kimmo Seppälä, 46, on valittu Vuoden journalistiksi Kymenlaaksossa. Seppälän kuvia julkaistaan myös muissa Kaakon Viestinnän sanomalehdissä ja verkkopalveluissa.

Kymenlaakson Journalistit ry:n tunnustusta on jaettu vuodesta 2008. Palkintoperusteiden mukaan Seppälä on ”oivaltavasti kehittänyt perinteistä lehtikuvausta uudenmuotoiseen sanomalehteen ja sähköisiin välineisiin sopivaksi”.

— Tarvittavien kuvien määrä on lisääntynyt. Paperilehteen, mobiilisovellukseen ja verkkopalveluun tarvitaan erilaisia kuvia, joten kuvaustilanne vaatii enemmän ideointia kuin ennen, Seppälä kertoo.

— Kuvien pitää olla mielenkiintoisia, jotta ne houkuttelevat lukemaan jutun.

Seppälä päätyi valokuvaajaksi alanvaihdon kautta. Harrastuksesta tuli työ, kun entinen kokki aloitti lehtikuvaamisen vuonna 1999.

Kymen Sanomien lisäksi Seppälä on työskennellyt Kouvolan Sanomissa ja vapaana valokuvaajana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.