Junan ja taksin yhdistävä palvelu alkaa Kotkan ja Kouvolan välillä

Kotkassa taksi kulkee Kyminlinnan seisakkeelta Eagle-talolle ja Xampin kampukselle.

Sami Heiskanen

Kyminlinnan seisake on Kotkassa valittu paikaksi, josta taksi kuljettaa Eagle-talolle ja Xampin kampukselle sekä takaisin.
Kyminlinnan seisake on Kotkassa valittu paikaksi, josta taksi kuljettaa Eagle-talolle ja Xampin kampukselle sekä takaisin.

Uusi junan ja taksin yhdistävä palvelukokeilu alkaa Kotkassa ja Kouvolassa joulukuun alussa. Se tarkoittaa, että kaupunkien välillä pääsee entistä kätevämmin töihin ja opiskelemaan.

Cursorin ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun koordinoimassa kokeilussa Kymenlaakson Taksi Oy:n taksit vievät matkustajat suoraan aamujunalta työpaikalle. Takseja kulkee Kotkassa kaksi: Kyminlinnan seisakkeelta Eagle-talolle sekä Xamkin Kotkan kampukselle. Kouvolassa taksilla pääsee Matkakeskukselta Kasarminmäelle, jossa sijaitsee muun muassa Xamkin Kouvolan kampus. Vastaavasti iltapäivällä taksi hakee matkustajat näistä paikoista kello neljältä lähteviin paluujuniin.

Matkustusaika jää alle tuntiin, sillä juna taittaa matkan 40 minuutissa ja taksi vie kohteeseen alle 10 minuutissa.

- Kohteet on suunniteltu siten, että merkittävä määrä työntekijöitä tai opiskelijoita on kävelyn kannalta turhan pitkän etäisyyden päässä juna-asemalta tai seisakkeelta, kertoo asiantuntija Esa Partanen Cursor Oy:ltä.

Palvelussa matka maksetaan taksikortilla, johon on ladattu matkustusaikaa. Taksin hinta on yhden matkan osalta kaksi euroa henkilöltä per suunta ja kortin voi tilata Kymenlaakson taksin verkkosivuilta.

- Pyrimme rakentamaan tästä heti pysyvän palvelun, ja säännöllistä käyttöä varten tarjolla on alusta alkaen myös edullinen, 60 euroa maksava kuukausikortti, kertoo Kymenlaakson Taksi Oy:n toimitusjohtaja Timo Lönnberg.

Taksipalvelu alkaa maanantaina 3. joulukuuta. Kolme ensimmäistä päivää ovat ilmaisia, joten jokaisella on mahdollisuus kokeilla palvelua.