Marika Kirjavainen on valittu Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtajaksi: "Odotan pestiä innostuneena ja motivoituneena"

Uuden työn johdosta Marika Kirjavainen luopuu eduskuntavaaliehdokkuudestaan.

Kimmo Seppälä

Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavainen on valittu Kymenlaakson kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi. Uuden tehtävän myötä hän luopuu eduskuntavaaliehdokkuudestaan.
Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavainen on valittu Kymenlaakson kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi. Uuden tehtävän myötä hän luopuu eduskuntavaaliehdokkuudestaan.

Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavainen (kok.) on valittu Kymenlaakson kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa toimitusjohtajan tehtävässään 1. huhtikuuta.

50-vuotias Kirjavainen kertoo odottavansa uutta pestiään innostuneena ja motivoituneena.

— Vaikuttaminen on aina kiinnostanut minua. Olen jo pitkään tehnyt vaikuttamistyötä elinkeinoelämän ja yrittäjyyden puolesta, Kirjavainen toteaa.

Luopuu eduskuntavaaliehdokkuudestaan

Tultuaan valituksi kauppakamarin toimitusjohtajaksi Kirjavainen luopuu eduskuntavaaliehdokkuudestaan. Hänet asetettiin Kaakkois-Suomen Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi marraskuun alussa.

Kirjavainen sanoo, että ehdokkuudesta luopuminen ei ollut helppo päätös.

— Kävin mielessäni aikamoista vääntöä. Kun kuitenkin tällainen tilaisuus tarjoutui, ei sitä voinut jättää käyttämättä.

Kirjavainen käynnisti eduskuntavaalikampanjansa 2. joulukuuta Karhulan torilla.

— Ehdin jo tekemään jonkun verran vaalityötä, mutta mitään peruuttamatonta ei ehtinyt tapahtua.

Kirjavainen kertoo, että hänen tilalleen pyritään asettamaan uusi ehdokas mahdollisimman pian.

Vaíkutuksia myös kunnallispolitiikkaan

Kirjavaisen mukaan uusi työ saattaa vaikuttaa myös hänen tehtäviinsä Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

— Tiedostan sen, että Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtajana edustan koko maakuntaa. Asiasta tullaan keskustelemaan kaupunginvaltuustossa, minkä jälkeen päätetään, miten asiassa edetään.

Pitkän linjan yrittäjä

Marika Kirjavainen on toiminut yrittäjänä Kuljetus Kirjavainen Oy:ssä vuodesta 1997 alkaen.

Yrittäjäjärjestöjen paikallisyhdistysten toiminnassa Kirjavainen on ollut mukana vuodesta 2009 alkaen. Viimeisimpänä hän on toiminut Kymen Yrittäjien hallituksessa, jossa hän oli puheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta.

24 hakemusta

Kauppakamarin toimitusjohtajan paikka herätti runsaasti kiinnostusta sekä maakunnassa että sen ulkopuolella. Määräaikaan mennessä tehtävään tuli 24 hakemusta.

Kirjavainen saa johdettavakseen asiantuntijaorganisaation, jossa kokopäivätoimisesti työskentelee kuusi henkilöä. Luottamushenkilöitä on lähes 200 ja jäsenyrityksiä 550.

Kymenlaakson kauppakamari toimii koko maakunnan alueella ja tarjoaa asiantuntijapalveluja.

Juttua päivitetty 22.1. kello 12.05. Lisätty Marika Kirjavaisen kommentit.

Luetuimmat