Kymsote suosittaa Kymenlaaksossa kasvomaskin käyttöä marketeissa ja julkisessa liikenteessä – Koronaryhmältä myös etätyösuositus kaikille, joille se on mahdollista

Kymsote pohjaa suosituksensa THL:n tilannearvioon. Sen mukaan Kymenlaakson epidemiatilanne täyttää koronatartuntojen kiihtymisvaiheen kriteerit.

Katja Juurikko

Kymsote antoi perjantaina uuden suosituksen käyttää kasvomaskeja julkisilla paikoilla, joissa 1,5 metrin turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.
Kymsote antoi perjantaina uuden suosituksen käyttää kasvomaskeja julkisilla paikoilla, joissa 1,5 metrin turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.

Kymsote suosittaa Kymenlaaksossa suu-nenäsuojuksen käyttöä silloin, kun 1,5 metrin turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.

Kymsoten alueellinen koronatilanteen ohjausryhmä suosittaa maskeja käytettäväksi esimerkiksi julkisessa liikenteessä, kauppakeskuksissa ja muissa yleisissä tiloissa ja tilaisuuksissa. Kymsote tiedotti asiasta perjantaina iltapäivällä.

Kymsote antoi perjantaina myös etätyösuosituksen.

– Alueellinen koronatilanteen ohjausryhmä on päättänyt suosittaa Kymenlaakson alueen työnantajille siirtymistä mahdollisimman kattavasti etätyöhön ja etäkokouskäytäntöihin, Kymsoten tiedotteessa todetaan.

Kymenlaaksossa kahdessa viikossa 13 tartuntaa

Kymsote pohjaa suosituksensa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tilannearvioon. Sen mukaan Kymenlaakson maakunnan epidemiatilanne täyttää yhden kiihtymisvaiheelle määritellyistä kriteereistä, joita on useita.

Kymenlaakson osalta täyttyy kriteeri, jossa tarkastellaan tartuntoja 100 000 asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana.

THL:n mukaan Kymenlaaksossa on vahvistettu viimeisen kahden viikon aikana 13 koronatartuntaa.

– Kymenlaaksossa on ollut yksittäinen tartuntaketju, jonka takia tapausten esiintyvyys on noussut viimeisen kahden viikon aikana, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo Kymsoten tiedotteessa.

Mäntymaan mukaan kyseinen tartuntaketju on hallinnassa, sillä se on pystytty jäljittämään.

– Siihen liittyviä tartuntoja ei viime päivinä ole enää ilmennyt.

Johtajaylilääkärin mukaan Kymenlaakson epidemiatilanne on rauhallinen. Maakunnassa on pystytty selvittämään tartuntaketjut hyvin.

Kymenlaakso näkyi THL:n tilastoissa koronatartuntojen kiihtymisvaiheen maakuntana

Kymenlaaksossa koettiin viime viikkoina yksittäinen tartuntarypäs jääkiekkoilijoiden keskuudessa. Tämän vuoksi Kymenlaakso näkyi THL:n tilastoissa koronatartuntojen kiihtymisvaiheen maakuntana.

Viime päivinä tartuntatapauksia ei ole tullut lisää.

Kymsote toivoo maakunnan asukkaiden noudattavan korona-ajan perusohjeita hygienian ja suojautumisen suhteen erityisen tarkasti.

Täydennetty uutista klo 16.03.

Klo 17.38 tarkennettu kohtaa, jossa kerrotaan, että Kymenlaakson osalta täyttyy kriteeri, jossa tarkastellaan tartuntoja 100 000 asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana.

Uusimmat uutiset