Pyhtään nuoret saivat avarat ja värikkäät tilat — Myös nuoriso-ohjaajat ovat innoissaan

Huutjärven koululla kokoontuneet nuoret joutuivat väistymään iltapäiväkerhojen tarvitessa lisää tilaa. Nuoret pääsivät itse mukaan suunnittelemaan, mitä entisen kaupan seinien sisällä tulevaisuudessa tapahtuu.

Raimo Eerola

Oona Mäkinen (vasemmalla) ja Jaakko Nordling pelasivat avajaisiltana biljardia.
Oona Mäkinen (vasemmalla) ja Jaakko Nordling pelasivat avajaisiltana biljardia.

Tänä iltana Pyhtäällä vietettiin uusien nuorisotilojen avajaisia. Entiset kaupan tilat on nyt sisustettu värikkäästi ja valoisasti. Kävijät voivat muun muassa pelata erilaisia lautapelejä, biljardia ja pöytäfutista. Tiloihin kuuluvat myös bänditilat, toimistohuoneet ja keittiö.

— Aika kivalta näyttää. Tulin pelaamaan biljardia. Tämä vaikuttaa paikalta, jossa on paljon erilaisia lautapelejä, miettii 13-vuotias Oona Mäkinen.

— Täällä on kivaa ja rentoa. Tarvitsimme uuden paikan, koska iltapäiväkerhot veivät koko ajan enemmän tilaa koululta, missä kokoonnuimme aikaisemmin. Uusihan on aina hyvä juttu. Tulen tänne jatkossakin pelaamaan biljardia ja olemaan kavereiden kanssa, toteaa Jaakko Nordling, 14.

12-vuotiaat Akseli Heijari ja Jaakob Grönholm pelasivat pöytäfutista.

— Täällä on tosi hienoa. Erilaiset pelit kiinnostavat, niitä voisi olla vielä enemmän, tuumaavat pojat.

Raimo Eerola

Pyhtään nuorisovaltuuston jäsen Cevor Tiikerpuu kertoi olevansa nyt ylpeä siitä, miten kunta on huomioinut nuoret järjestäessään heille uudet tilat.

Pyhtään kunta otti nuoret huomioon

Avajaistilaisuudessa nuorten puolesta puheen piti Pyhtään nuorisovaltuuston jäsen Cevor Tiikerpuu.

— Vielä pari vuotta sitten meistä nuorista tuntui siltä, että kunnan päättäjiä eivät meidän asiamme ja hyvinvointimme kiinnosta. Nyt olen ylpeä siitä, miten he ovat panostaneet nuoriin ja saimme näin hienot, avarat, värikkäät ja ystävälliset tilat! Täältä löytyy vähän kaikkea.

Tiikerpuu toivoo, että uudet tilat kannustavat nuoria toteuttamaan itseään.

— Olen itse musikaalinen ihminen ja luulen, että bänditilat tulevat minulle vielä tutuiksi. Toivottavasti tästä tulee

paikka, jossa nuorilla on matala kynnys kokeilla heitä kiinnostavia asioita.

Raimo Eerola

Juhlaherkkuja. Pyhtääläiset nuoret juhlivat tänään uusien nuorisotilojen avautumista.

Samat tilat — Monta toimijaa

Uudet tilat ovat nuorisotoimen, teknisen toimen työntekijöiden sekä noin kymmenen nuoren suunnittelemat. Kunnan nuoriso- ja liikuntasihteeri Nana Toivanen iloitsee nuorten ja heidän kanssaan työskentelevien puolesta.

— Olemme suorastaan innoissamme. Kyselimme toimintojen osalta toiveita kaikilta Huutjärven yläkoulun oppilailta sekä oppilaskunnalta ja erikseen vielä nuorisovaltuustolta. On mahtavaa päästä uusiin tiloihin tekemään töitä nuorten kanssa.

Toiveena oli saada nuorille tilat, joissa he voivat tehdä monenlaisia asioida ja järjestää erilaista toimintaa.

— Ohjaamo aukeaa hieman myöhemmin ja siellä on tarjolla nuorten tieto- ja neuvontapalveluja. Tilat mahdollistavat myös erilaisen kerhotoiminnan. Pääosassa on kuitenkin avoin toiminta, joka alkaa ensi viikolla.

Vuoden alusta tiloissa aloittavat toimintansa myös seurakunta sekä perhekeskus. Järjestöt voivat kokoontua tiloissa vapaana olevina aikoina

— Myös nuorten omaehtoiset ryhmät ovat tervetulleita. Välillä järjestämme toimintaa myös varhaisnuorille. Olemme hyvin avoimia kaikille ehdotuksille.

Kustannuksia lasketaan vielä

Toivanen ei vielä tiedä minkä verran uusien tilojen rakentaminen ja remontoiminen maksoi.

— Ihan tarkkaa hintalappua minulla ei nyt ole, sillä osa kustannuksista on vielä laskematta. Noin arvioiksi sanoisin 150 000 euroa ja siihen sisältyvät myös kalustus ja sisustus.

.

Raimo Eerola

Uusien nuorisotilojen avajaisiin Pyhtäällä osallistui keskiviikkoiltana paljon väkeä.