Kotkansaarelle entiselle Teboilin tontille rakennetaan sata uutta opiskelija-asuntoa ja ruokakauppa – Uusiin asuntoihin pääsee muuttamaan syksyllä 2023

Kotkan Opiskelija-asunnot Oy ja Kymen Seudun Osuuskauppa rakentavat yhdessä kokonaisen korttelin.

Kimmo Seppälä

Kotkan Opiskelija-asuntojen toimitusjohtaja Juha Ranta kertoo, että opiskelija-asuntojen kysyntä on kasvanut Kotkansaarella. Arkistokuva.
Kotkan Opiskelija-asuntojen toimitusjohtaja Juha Ranta kertoo, että opiskelija-asuntojen kysyntä on kasvanut Kotkansaarella. Arkistokuva.

Kotkan Opiskelija-asunnot Oy ja Kymen Seudun Osuuskauppa rakentavat yhdessä opiskelija-asuntoja ja päivittäistavarakaupan Koulukadun ja Rautatienkadun risteykseen sijoittuvaan kortteliin.

Korttelin asemakaava sallii 9300 kerrosneliömetrin suuruisen rakennuskokonaisuuden toteuttamisen.

– Kortteli suunnitellaan yhtenä kokonaisuutena, joka muodostuu kolmesta asuintalosta ja päivittäistavarakaupasta. Rakennusten alle sijoitetaan kaupan tarvitsemaa pysäköintitilaa, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Korttelin Kotkankadun puoleiselle sivulle jäävä puistoalue muodostaa kokonaisuuden vastapäätä sijaitsevan Vuorelankulman edustalla olevan puiston kanssa.

Kotkansaarella on tilausta opiskelija-asunnoille ja kaupalle

Opiskelija-asuntojen kysyntä on kasvanut kaupungin keskustassa.

– Ammattikorkeakoulun uusi kampus tulee entisestään voimistamaan ilmiötä, kertoo Kotkan Opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Juha Ranta.

Ensin rakennetaan satakunta uutta asuntoa vastaamaan kysyntään.

– Lisärakentaminenkaan ei ole tulevaisuudessa pois suljettu, mutta siirtymän vanhoista asuinrakennuksista pitää olla hallittu.

Kymen Seudun Osuuskaupan kaupallinen johtaja Ari Hyytiä on tyytyväinen uuteen kauppapaikkaan ja kertoo, että sopivaa liikepaikkaa on etsitty kauan.

– Keskustassa on tällä kohtaa tilausta kaupan palveluille. Opiskelijat tulevat olemaan uuden päivittäistavarakaupan merkittävä asiakaskunta, mutta paikka on hyvä myös työpaikkaliikennettä sekä läntisen Kotkansaaren ja Hovinsaaren asukkaita ajatellen.

Rakentaminen alkaa ensi vuonna

Kotkan kaupungin kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen toteaa, että kaupungin näkökulmasta on hienoa, että yhtiöt rakentavat suuren korttelin yhteistyössä ja yhtenä kokonaisuutena.

– Erillään hankkeiden olisi ollut vaikea mahduttautua samaan kortteliin. Tämä hanke tuo osaltaan kaivattua elämää ydinkeskustan alueelle.

Yhtiöt ostavat Kotkan kaupungilta tontin noin 2,3 miljoonan eurolla. Tonttikauppa on tarkoitus tehdä vielä loppuvuodesta.

Rakentamisen on määrä alkaa ensi vuonna ja uudet opiskelija-asunnot ja kauppa ovat käytössä ammattikorkeakoulun kampuksen auetessa syyslukukaudeksi vuonna 2023.

Kommentoidut