Some-kiusaaminen polttaa nuoren voimia

Raimo Eerola

Kiusaamisen tavoite on saada yksi ulos ryhmästä. Somessa toimiessa kommentointi on nopeaa ja mollaaminen kiihtyy porukassa.
Kiusaamisen tavoite on saada yksi ulos ryhmästä. Somessa toimiessa kommentointi on nopeaa ja mollaaminen kiihtyy porukassa.

Koulukuraattori Tiija Manner on huolestunyt some-kiusaamisen yleisyydestä. Hän puhuu asian huomioinnin tärkeydestä aina vanhempainilloissa.

— Nuori on usein tilanteessa yksin. Hän ei halua huolestuttaa aikuisia tai ei uskalla puhua tilanteesta. Nuorta ehkä mollataan keskustelupalstoilla ja hänen ulkonäköänsä arvostellaan.

— Ei ole olemassakaan sellaista ihmistä, jolle ei ole tärkeää se millainen maine hänellä on. Kiusaamisella olla hyvinkin pitkäaikaiset vaikutukset elämään. Asioista tulee noidankehä, mikä ei vaikuta vain kiusattuun vaan koko lähipiiriin, Manner kuvailee.

Miten kiusaaminen sitten saadaan katkaistua?

— Tämä on yksi tärkeimmistä kysymyksistä. Eivät vanhemmat, koulu, opettajat, rehtorit, koulupsykologit, terveydenhoitajat tai kuraattorit voi yksin asioihin vaikuttaa, siihen tarvitaan kaikkia.

Issu Huovinen

Issu Huovinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.