Perusflunssaa runsaasti liikkeellä, lääkäriajat kortilla - tartuntamäärät silti tyypillisellä kauden tasolla

Normaalia flunssaa eli nuhakuumetta on liikkeellä runsaasti. Määrä on kuitenkin kaudelle tyypillisellä tasolla.
— Ei räkätauteja minun käsitykseni mukaan mitenkään erityisen paljon ole liikkeellä. Tuntuma ei tosin ole paras mahdollinen, sillä lääkäriä tarvitaan näissä tapauksissa vain harvoin. Monelle työpaikalle kelpaa omailmoitus muutaman päivän sairauspoissaolosta ja lisäksi hoitajat voivat kirjoittaa sairauslomia, Kotkan avoterveydenhuollon ylilääkäri Liisa Taskinen kertoo.
Kotkan Mehiläisestä todetaan, että lääkäriajat ovat olleet kortilla runsaiden flunssavirusten vuoksi.
— Tavallisia viruksia on runsaasti, monet niitä aiheuttavat korkeaa kuumetta ja muita merkittäviä ylähengitysoireita. Lääkäriaikojen suhteen on ollut haasteita runsaan kysynnän vuoksi, yksikönjohtaja Juha Tasa toteaa.

Keuhkokuume-epidemia laantunut

Myös Kaakon kaksikon alueella on liikkeellä paljon tavallista flunssaa, johon liittyy yskää ja nuhaa.
— Normaalin verran kuitenkin. Normaaliflunssasta kärsivät ohjataan hoitajan vastaanotolle, vakavammat epäilyt tutkitaan sitten lääkärin toimesta, vastaava hoitaja Paula Kurronen kertoo.
Virolahden terveysasemaa on ruuhkauttanut myös syksyllä vaivannut keuhkokuume-epidemia.
— Se on jo rauhoittunut, uusia löydöksiä ei ole enää tullut. Mutta näitä potilaita on kontrolloitu jälkeenpäin, mikä on vienyt lääkäriaikoja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet