Katso Kotkan Animalian vinkit vegaaniseen leipomiseen

Ulla-Maija von Hertzen

Vegaaninen leipominen on helpompaa kuin luulisi, Animalian Suvi Silvala vakuuttaa.

Pääsiäinen on monelle ruokajuhla, johon kuuluu ehdottomasti suuret määrät suklaamunia ja kunnon karitsapaisti. Animalia muistuttaa, että pääsiäistä voi viettää myös eläinystävällisesti.

Tässä Animalia Kotkan aktiivin Suvi Silvalan vinkkejä vegaaniseen leipomiseen:

1. Vegaaninen leipominen on paljon helpompaa kuin kuvittelet.

2. Jos leivontaohjeessa on 1 tai 2 kananmunaa, ne voi yksinkertaisesti jättää pois. Pullataikinassa kuohkeudesta voi joutua tinkimään.

3. Kahvikakuissa hyvä lisä on banaani, banaani sitoo taikinaa. Yksi banaani ei kakussa vielä maistu läpi, jos ohjeessa on lisäksi esimerkiksi kaakaota.

Pääsiäisen lammas- tai karitsapaistin Silvala ehdottaa korvaamaan seitanilla. Seitan keitetään ja paistetaan ja sen voi itse muotoilla ja maustaa vaikkapa kinkkumaiseksi.

— Savuaromilla saa aika hyviä lihan fiiliksiä, Silvala kertoo.

Animalia Kotka järjestää vegaanisten leivonnaisten myyjäiset Kotkan Pyöräpajalla lauantaina 15.4.2017 klo 13—16.00. Tapahtumassa Animalian aktiivit kertovat mielellään lisää vegaanisesta leivonnasta ja ruuanlaitosta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.