Eri medioissa pilkataan Haminan lipputankohanketta — ”Tuleeks tästä mitään”, kysyy hovimuusikko Ilkka ja ”tätä tankoa ei ole tilattu selvin päin”, irvaillaan Noin viikon studiossa

Antti-Jussi Larvio, Antti-jussi Larvio

Haminaan suurlippuhanke ei kaikilta osin mennyt kuin Strömsössä, ja sekös vitsailijoita naurattaa.

Haminan suurlippuprojekti on saanut paljon huomiota eri medioissa. Kaikki huomio ei välttämättä ole myönteistä, sillä poikkeuksellinen hanke on inspiroinut myös irvileukoja. Haminan lipputanko on nyt huomioitu muun muassa eilisessä Ylen Noin viikon studio -ohjelmassa sekä tänä aamuna radio Suomipopin Aamulypsy -aamushowssa.

Haminaan nousi Suomen suurin fallossymboli, julistettiin Ylen satiiriohjelmassa Noin viikon studio. Ohjelman toinen juontaja Anders Helenius viittaa muun muassa Iltalehden artikkeliin, jossa kaupunginjohtaja Hannu Muhonen sanoo, ettei kaikki aina mene niin kuin Strömsössä.

— Se oiskin jännä Strömsön jakso. Tänään askarrellaan takapihalle sata metriä korkea lipputanko, Helenius vitsailee.

— Sehän on selvä, että tätä tankoa ei ole tilattu selvin päin, ohjelmassa käsikirjoittajana toimiva Yasir Gaily toteaa.

Harmittaako haminalaisia lipputankoon käytetty raha, Helenius kysyy Gailylta.

— Tottakai haminalaisia harmittaa, koska tuolla summalla jokaiselle haminalaiselle oltaisiin saatu jotain oikeasti tarpeellista, eli bussilipun pois Haminasta, Gaily vastaa.

Noin viikon studion eilisen jakson voit katsoa Yle Areenasta.

"Mä tahdon Haminaan lipputangon"

Aamulypsyn podcastissa sanotaan Haminan lipputankoprojektin saaneen jo niin farssinomaisia piirteitä, ettei hovimuusikko Ilkalle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tehdä siitä kappale. Laulussa Ilkka roimii hilpein sanakääntein budjetin ylittänyttä lipputankoa, jonka lujuuslaskelmissa on ollut epäselvyyksiä.

— Sen osat Venäjältä tilataan ja itänaapurin putkiin Suomen lippu hinataan. Rahaa tuplamäärä käytetään ja sitä molemmille turisteille ylpeästi näytetään, Ilkka ilakoi.

— Toiminta tuo mieleen Sunny Car Centerin mut siellä tosin saatiin tolppa pystyyn paljon helpommin.

Kappaleen voit kuunnella myös täältä.

Luetuimmat