Kotkan teatteri on mukana yhteistyössä, joka vie yhden näyttelijän Berliiniin

Katja Juurikko

Näyttelijät Veli-Matti Karén (takana) Kouvolan teatterista ja Jarkko Sarjanen Kotkan kaupunginteatterista ovat mukana Mikko Roihan ohjaamassa Pesärikko-näytelmässä.
Näyttelijät Veli-Matti Karén (takana) Kouvolan teatterista ja Jarkko Sarjanen Kotkan kaupunginteatterista ovat mukana Mikko Roihan ohjaamassa Pesärikko-näytelmässä.

Kotkan kaupunginteatteri on lähtenyt mukaan pitkäjänteiseen yhteistyöhankkeeseen, joka vie paikallista näyttelijäntyötä suoraan Euroopan kulttuuripääkaupunkiin Berliiniin.

Vastalahjaksi eurooppalaiset tuulet puhaltavat pian Kotkaan.

Kotkan lisäksi hankkeessa on mukana kuusi muuta valtionosuuksia saavaa teatteria ja yksi vapaa ryhmä. Tarkoituksena on tuottaa kolmen vuoden aikana kolme eri teatteriesitystä.

Yhteistyötä johtaa Berliinissä asuva teatteriohjaaja ja taiteilijaprofessori Mikko Roiha. Hän ohjaa kaikki esitykset.

Ensimmäiseksi Roiha ohjaa ja lavastaa Orvokki Aution Pesärikon, jossa Kotkan teatterista mukana Jarkko Sarjanen.

Muista kaupunginteattereista mukaan on irrotettu Olavia näyttelevä Veli-Matti Karén, Armia näyttelevä Sara Melleri Riihimäeltä, Taina Reponen Jyväskylästä ja Eila Halonen Turusta.

Näytelmä harjoitellaan Berliinissä, jossa se saa ensi-iltansa 14. syyskuuta 2017. Tämän jälkeen esitys lähtee kiertämään Suomea, ja se on osa kunkin teatterin ohjelmistoa 10—20 esityksen ajan. Kaikkiaan esityskertoja kertyy noin sata.

Lue lisää lauantain Kymen Sanomista.

Mukana ovat

Kouvolan teatteri, Kotkan kaupunginteatteri, Riihimäen teatteri/Tanssiteatteri Minimi, Jyväskylän kaupunginteatteri/Teatteri Eurooppa Neljä, Turun kaupunginteatteri, Vapaa teatteri.

Pesärikon ensi-ilta on Berliinissä 14. syyskuuta, Riihimäellä 21.9., Jyväskylässä 5.10., Kotkassa 12.10. , Kouvolassa 22.11. ja Turussa 25.1.

Katariina Hakaniemi

Katariina Hakaniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.