Hamina Bastionin melusta valituksia — Kaupunki suunnittelee nykyisen aidan korvaamista paremmin melua estävällä aidalla

Meluaidan rakentamista vastustava taloyhtiö puolestaan tiettävästi harkitsee valitusta, jos aita tehdään estämään musiikin kuuluminen sen piha-alueelle.

Antti-Jussi Larvio

Hamina Bastionin kaupungin keskustan puoleinen aita ei nykyisellään estä joidenkin lähitalojen asukkaiden mielestä riittävästi tapahtumista aiheutuvaa melua. Kaupunki on varautunut tilanteen korjaamiseen 100 000 eurolla.
Hamina Bastionin kaupungin keskustan puoleinen aita ei nykyisellään estä joidenkin lähitalojen asukkaiden mielestä riittävästi tapahtumista aiheutuvaa melua. Kaupunki on varautunut tilanteen korjaamiseen 100 000 eurolla.

Hamina Bastionin tilaisuuksista kantautuvasta melusta on valitettu Haminan kaupungin ympäristönsuojelulle. Ympäristötarkastaja Kirsi Seppälän mukaan kaupunkia on kehotettu etsimään meluongelmaan ratkaisua. Yhtenä ja mahdollisesti ainoana vaihtoehtona on nykyisen kaupungin keskustan puoleisella sivulla kulkevan aidan korvaaminen paremmin melulta suojaavalla aidalla eli lähinnä hieman korkeamman aidan rakentaminen.

Seppälän mukaan asia on vielä alkuvaiheessa ja muun muassa Museovirastoa on vielä tarkemmin kuultava ennen lopullisia ratkaisuja.

Seppälän mukaan meluvalituksia on tullut muutamalta kiinteistöiltä. Toisaalta tiettävästi ainakin yksi bastionin viereisistä kiinteistöistä on ilmoittanut suunnittelevansa valitusta, mikäli meluaita rakennetaan. Sen asukkaat haluavat Bastionin konserttien musiikin kuuluvan myös piha-alueelleen.

Seppälä sanoo melumittauksia tehdyn lähikiinteistöjen piha-alueilla konserttien aikana. Viimeksi muun muassa viime vuoden heinäkuussa Deep Purplen konsertin yhteydessä.

— Raja-arvo on 70 desibeliä ja kyllähän se välillä siihen nousi. Periaatteessa meluhaittaa aiheuttava tapahtuma pitäisi lopettaa kello 22.00, mutta poikkeuslupia on annettu 24.00 saakka ja se taisi tuossa konsertissa olla kello yhteen saakka. Kyllähän ongelma on tiedostettu ja ratkaisua siihen etsitään. Onhan ne talot siinä ihan vierellä.

Haminan kaupunkikehityksen työohjelmassa meluaidan rakentamiseen on varauduttu kuluvana vuonna. Määrärahaa sille on kohdennettu 100 000 euroa.

Luetuimmat