Virojoen VPK on Vuoden sopimuspalokunta

Aino Mehtälä

Virojoen VPK:n nuoriso-osaston pienempien ryhmä harjoitteli sammutusmiesharjoittelija Timo Parosen sekä vanhemman sammutusmiehen Toni Korpaksen johdolla.
Virojoen VPK:n nuoriso-osaston pienempien ryhmä harjoitteli sammutusmiesharjoittelija Timo Parosen sekä vanhemman sammutusmiehen Toni Korpaksen johdolla.

Virojoen VPK sai elokuun lopussa merkittävän tunnustuksen. Yhdistys valittiin Vuoden 2017 sopimuspalokunnaksi.

Kyseessä on Suomen Sopimuspalokuntien Liiton palkinto, joka jaetaan vuosittain erityisen ansioituneelle palokuntayhdistykselle. Virojoen tunnustuksen perusteina mainittiin esimerkiksi ammattimainen ote tehtävien suorittamiseen, suuri hälytysosasto, hyvä palokuntahenki ja aktiivinen nuoriso-osasto. Lisäksi mainittiin VPK:n valmius hoitaa hälytystehtäviä myös Venäjän puolella.

Palokunnan varapäällikkö Mikko Seppälä kertoo, että palkinto tuli yllätyksenä.

— Suomessa on kuitenkin yli 700 sopimuspalokuntaa. Ilmeisesti olemme tehneet jotain oikein.

Seppälä korostaa, että palkinto on tarkoitettu kaikille palokuntalaisille. Hälytys- ja nuoriso-osaston lisäksi toiminnassa ovat naisosasto ja harrasteryhmä.

— Kyllä tämä tunnustus on lämmittänyt varmasti kaikkien mieltä. Emme ole tehneet asioita turhaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.