Kouvolan yksityinen eläinsairaala aloittaa helmikuussa ympärivuorokautisen päivystyksen – Toipuvan eläimen voi jättää sairaalaan yöksi

Jatkossa eläinsairaalassa on valmiudet hätäleikkauksiin ja tutkimusten tekoon kellon ympäri. Sairaala ottaa vastaan asiakkaita myös Etelä-Kymenlaaksosta ja muualta Suomesta.

Evidensia

Kouvolan eläinsairaala aloittaa ympärivuorokautisen päivystyksen.
Kouvolan eläinsairaala aloittaa ympärivuorokautisen päivystyksen.

Kouvolan eläinsairaala aloittaa helmikuussa ympärivuorokautisen päivystyksen.

Erikoiseläinlääkäri Esa Kesti kertoo Evidensian julkaisemassa tiedotteessa, että jatkossa eläinsairaalassa on valmiudet tutkimusten tekoon, hätäleikkauksiin sekä laboratorio- ja kuvantamispalveluihin myös iltaisin, viikonloppuisin ja yöaikaan.

Toipuvan eläimen voi jättää yöksi sairaalaan

Uudistuksen jälkeen lemmikit voivat jäädä tarvittaessa eläinsairaalaan tarkkailuun yöaikaan.

– Etenkin vaativista leikkauksista toipuville ja vakavasti sairaille potilaille tämä on selvä parannus. Lemmikkiä ei tarvitse lähettää huonossa kunnossa kotiin tai jatkohoitoon muualle, Kesti kertoo.

Ympärivuorokautiselle ensivastetoiminnalle saadaan Kouvolan eläinsairaalasta tilat pieneläinklinikkatoimintojen oheen alakertaan. Hallinnolliset ja sosiaalitoiminnot siirretään muutoksen jälkeen rakennuksen toiseen kerrokseen.

Eläinsairaalan projektia ympärivuotiseksi klinikaksi johtavan Esa Kestin mukaan alan mittasuhteet huomioiden oli helppoa tehdä investointipäätös Kouvolaan.

Noin 15 000 asiakaskäyntiä vuodessa

Eläinsairaalassa on vuosittain noin 15 000 asiakaskäyntiä. Asiakkaita käy Kymenlaakson lisäksi Etelä-Karjalasta, Etelä-Savosta, Päijät-Hämeestä, itäiseltä Uudeltamaalta, Pohjois-Karjalasta ja Pohjois-Savon eteläosista.

Eläinsairaalaan uuteen ensivastetiimiin on palkattu noin 20 alan ammattilaista.

Kouvola onseitsemäs Evidensia-ketjun eläinlääkäriasema, jossa tarjotaan eläimille ympärivuorokautista hoitoa.