Xamk on ulkopuolisen rahoituksen määrällä mitattuna maan suurin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiokorkeakoulu

Xamk

Xamk keräsi viime vuonna kehittämistyöön 10,5 miljoonaa euroa ulkopuolista rahoitusta.
Xamk keräsi viime vuonna kehittämistyöön 10,5 miljoonaa euroa ulkopuolista rahoitusta.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk keräsi viime vuonna kehittämistyöhön 10,5 miljoonaa euroa ulkopuolista tki-rahoitusta, mikä tekee siitä ulkopuolisen rahoituksen määrällä mitattuna Suomen suurimman tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioammattikorkeakoulun, kertoo Xamk torstaina julkaisemassaan tiedotteessa. Xamkia rahoittivat EU:n rakennerahastot, kansainväliset tutkimusohjelmat, Tekes, Suomen akatemia, säätiöt sekä yritykset ja muut organisaatiot.

Xamkista seuraavaksi suurin on Turun ammattikorkeakoulu, joka sai rahoitusta 6,5 miljoonaa euroa. Kolmanneksi suurin on 5,5 miljoonan euron ulkopuolisen rahoituksen kerännyt Lapin ammattikorkeakoulu.

Xamkin kehitysjohtaja Kalevi Niemi sanoo, että tuloksen takana olevista tekijöistä tärkeimmät ovat osaaminen, laatu ja rahoituslähteiden monipuolisuus.

Xamkilla on Niemen mukaan Kymenlaakso ja Etelä-Savon maakunnissa vahva aluekehittäjän rooli.

— Tki-toiminnan perimmäinen tavoite on yksinkertainen mutta haastava: kaakkoisen Suomen elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn takaaminen pitkälle tulevaisuuteen. Asetimme strategiassa tavoitteeksi nousta maamme vahvimmaksi tki-ammattikorkeakouluksi. Sen myös teimme, toteaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

Xamkin eri kampuksilla on omat profiilinsa. Kouvolassa ne ovat luovat alat ja logistiikkaa, Kotkassa logistiikka, merenkulku ja kyberturvallisuus, Savonlinnassa esimerkiksi kuituprosessit ja Mikkelissä digitaalinen talous, ympäristötutkimus ja kestävä hyvinvointi.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla on jatkuvasti meneillään lähes 200 kehittämishanketta, jotka työllistävät noin 190 eri alojen asiantuntijaa. Yritysyhteistyökumppaneita ammattikorkeakoululla on yli 200.

Muokattu uutista kello 19.52 ja kerrottu, että tiedot on saatu Xamkin julkaisemasta tiedotteesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.