Vaihdon kanssa ei tarvitse hoppuilla vieläkään — nastarengaskautta riittää ensi viikon alkuun

Pekka Hölkki

Älä ähellä väärissä asennoissa, Selkäliitto muistuttaa renkaanvaihtajia.

Auton renkaanvaihdossa ei tarvitse vielä hätäillä, monestakaan syystä.

Nastarenkaita saa käyttää laillisesti toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin saakka. Tämän vuoden kalenterissa takarajaksi tulee siten 24. huhtikuuta.

Tämäkin aikaraja on venyvä kelioloista riippuen. Tämä viikko alkaa viileänä. Lämpöisempiä päiviä Ilmatieteen laitos ennustaa Imatran seudulle vasta loppuviikosta, ja silloinkin yöpakkaset jatkuvat ennusteen mukaan yhä.

Jos vaihdat renkaat itse, varoittelee Selkäliitto vaihtajaa rikkomasta selkäänsä. Ergonomiset työasennot on hyvä muistaa toistakymmenkiloisia pyöriä liikuteltaessa. Erityisesti selän kiertoasentoja on syytä välttää, jottei operaatio jää kesken, tai pääty pahimmassa tapauksessa lääkärin vastaanotolle.

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.