Kaksi teiniä täydentää HP:n paketin — ”Tällä keitoksella lähdetään”

Joensuun Mailan 18-vuotias Kasperi Hämäläinen pelaa ensi kesänä kaksoisedustuksella myös Haminassa. 19-vuotias kärkietenijä Isto Kauppinen tulee Kouvolasta koeajalle.

Kaksi teiniä täydentää HP:n paketin — ”Tällä keitoksella lähdetään”

Haminan Palloilijoiden joukkue ensi kauden Ykköspesikseen on nyt koossa. Viimeisimpänä HP:n sopimuspapereihin on nimensä raapustanut Joensuun Mailan 18-vuotias linjapelaaja Kasperi Hämäläinen. Hän pelasi viime kaudella Superpesiksen mestarijoukkueessa vain yhden ottelun, mutta teki JoMan suomensarjajoukkueessa ja B-poikien SM-sarjassa kovaa jälkeä.

Hämäläinen tulee Haminaan kaksoisedustuspapereilla, sillä hän teki syyskuussa JoMan kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Joukkue on Ykköspesikseen kilpailukykyinen ja hyvä, mutta tilanteen mukaan pitää elää. — Marko Hovi

— Kasperi on seuran junioriputken helmiä. Edessä on kehityksen kannalta tärkeät vuodet, sillä mieheltä löytyy mahdollisuudet pelata Superpesistä isossa roolissa niin sisä- kuin ulkopelissä, Hämäläistä kuvaillaan JoMan verkkosivuilla.

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi on samoilla linjoilla.

— Kasperi on tulevaisuuden huippupelaajia. Joensuu haluaa hänelle kovia pelejä, ja se sopii meille hyvin, Hovi sanoo.

— Kasperi on hyväjalkainen, hyväkätinen ja lahjakas nuori poika. Juho Kaikko (HP:n uusi pelinjohtaja) on valmentanut häntä Joensuussa ja kertoi haluavansa Kasperin tänne.

Hyvää kokemusta nuorista joensuulaisista

HP:lla on hyvää kokemusta nuorista joensuulaisista, sillä JoMasta tullut Joni Lehikoinen oli oranssipaitojen ehdottomia valopilkkuja putoamiseen päättyneellä superpesiskaudella. 19-vuotias etukenttäpelaaja palasi Haminasta Joensuuhun ja teki Hämäläisen tavoin kahden vuoden sopimuksen.

— Varmaan se miten Jonilla meni Haminassa vaikutti JoMan halukkuuteen lähettää uusi lupaus meille kehittymään, Hovi sanoo.

Kasperi Hämäläinen löi viime kesänä miesten suomensarjassa 1+22=23 juoksua. B-poikien SM-sarjassa hän takoi viisi kunnaria ja 40 tavallista juoksua. Hämäläisen ulkopelipaikkana oli yleensä joko 3- tai 2-polttajan tontti.

Isto Kauppinen koeajalle

Hämäläinen on HP:n 13. sopimuspelaaja. KPL:n 19-vuotias Isto Kauppinen on mahdollisesti 14:s.. Hän tulee Haminaan toistaiseksi tammikuun loppuun asti kestävälle koeajalle.

— Sen jälkeen teemme yhdessä päätökset jatkosta, Hovi sanoo.

Kärkietenijä Kauppinen pelasi viime kaudella Kouvolassa A-poikien Superpesistä. Hän toi 13 ottelussa yhteensä 20 juoksua. Kärkilyöntiprosentti oli runkosarjassa reilut 57.

Harjoituksiin ensi viikonloppuna

HP:n joukkuetta koonneen toiminnanjohtaja Hovin mukaan pakka on nyt kasassa. Ilman sopimusta on muun muassa pitkäaikainen koppari ja etenijä Jyri Toikka.

— Jyri ilmoitti, että on toistaiseksi lopettanut, Hovi sanoo.

— Joten tällä keitoksella lähdetään. Joukkue on Ykköspesikseen kilpailukykyinen ja hyvä, mutta tilanteen mukaan pitää elää. Sen olen oppinut, että jos tänään sanon, että lopullinen kokoonpano on tässä, niin viimeistään ensi viikolla on uusi tilanne.

HP aloittaa yhteisen harjoittelun viikon kuluttua Haminassa.

HP kaudella 2019

Lukkari: Matias Hangasmaa.

Etukenttä: Lauri Aitala, Ville Lantiainen.

Polttolinja: Henri Heikkilä, Otso Mäkelä, Joona Mäkelä, Kasperi Hämäläinen, Isto Kauppinen, Verneri Taurama, Jere Heikkilä.

Lyöjäjokerit: Mikko Mahlamäki, Ville Aalto.

Kopparit: Lassi Vuorela, Ville Harju.

Pelinjohtajat: Juho Kaikko ja Simo Vanhala.

Fysiikkavalmentaja: Arttu Rossi.