Vanha Rauta ei päässyt yrityssaneeraukseen

Haminan Vanha Rautakauppa Oy:n yrityssaneeraushakemus on hylätty käräjäoikeudessa. Päätös merkitsee, että yhtiötä koskeva konkurssiprosessi lähtee etenemään. Yhtiö haki yrityssaneeraukseen maaliskuun lopussa ja viisi päivää myöhemmin velkojiin lukeutuva verottaja jätti konkurssihakemuksen.

Toimitusjohtaja Mika Urpalainen sanoo käräjäoikeuden päätöksen olevan iso pettymys.

— Kaikki mahdollinen on tehty yhdessä henkilökunnan kanssa, jotta yritys saisi jatkaa. Nyt tilanne on se, että varastossa olevaa tavaraa myydään, mutta mitään uutta ei tilata. Viikko tai pari ovat ovet vielä auki, kunnes yhtiö on asetettu konkurssiin ja konkurssipesälle määrätään pesänhoitaja, joka päättää jatkotoimista, kertoo Urpalainen.

Haminan Vanhan Rautakaupan perustamisvuosi on 1919. Tällä vuosikymmenellä toimintaa on rasittanut vuonna 2010 tehty miljoonainvestointi kiinteistön laajennukseen. Tulos on painunut alaspäin vuodesta 2012 lähtien.

Urpalainen omistaa Loviisan Rautakauppa Oy:n, joka myös on hakenut yrityssaneeraukseen. Sen osalta päätös on tulossa lähiviikkojen aikana.

Veikko Mäenpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.