Koira puri kotkalaisnaista partiokilpailuissa — käteen tuli kaksi leikkausta vaatinutta murtumaa

Lukas Pearsall

Koira puri kotkalaista naista Utissa lauantaina. Nainen osallistui viikonloppuna Kymenlaakson Partiopiirin talvimestaruuskilpailuihin. Hän oli suorittamassa rastitehtävää kahden ystävänsä kanssa metsässä, kun koiranulkoiluttaja tuli kahden ison koiran kanssa naiskolmikkoa vastaan. He pysähtyivät vaihtamaan muutaman sanan, jolloin toinen koirista puri naista kämmeneen. Uhri sai käteensä kaksi murtumaa ja pahan puremahaavan.

Uhrin mukaan koirat olivat kiinni hihnassa. Koirien omistaja ja seurueen muut jäsenet antoivat uhrille ensiapua.

— Koiranomistaja käyttäytyi hyvin asiallisesti ja auttavaisesti. Onneksi tämä kävi minulle, eikä nuoremmille partiolaisille.

Nainen vietiin ensin hoidettavaksi Pohjois-Kymen sairaalaan, josta hänet siirrettiin leikattavaksi Helsinkiin.

Uhri ei ole vielä varma tekeekö asiasta rikosilmoitusta. Poliisi tutkii tällaisia tapauksia vamman tuottamisena. Koiranomistajalla on rikosoikeudellinen vastuu, jos koira aiheuttaa vahinkoa ympäristölleen tai ihmisille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.