Kymen Sanomien päätoimittaja Heidi Ekdahl osallistuu huomenna Linnan juhliin: On kunnia saada olla osana kulttuurihistoriallista perinnettä

Ekdahlin juhla-asun piti ensin tulla käytetystä purjekankaasta, mutta se osoittautui liian hankalaksi materiaaliksi.

Linda Varoma

— On suuri kunnia saada edustaa linnassa Kymen Sanomia ja Kymenlaaksoa, toteaa Heidi Ekdahl.
— On suuri kunnia saada edustaa linnassa Kymen Sanomia ja Kymenlaaksoa, toteaa Heidi Ekdahl.

Kymen Sanomien päätoimittaja Heidi Ekdahl juhlistaa torstaina itsenäistä Suomea presidentinlinnassa Helsingissä.

— On suuri kunnia saada edustaa Kymen Sanomia ja Kymenlaaksoa. On hienoa saada olla osana kulttuurihistoriallista perinnettä. Tavoitteenani on nauttia juhlasta ja sitä isäntäväkikin varmasti vierailtaan toivoo.

Ekdahlille itsenäisyyspäivä on arvokas ja kunniakas juhla.

— Olen kiitollinen itsenäisestä Suomesta ja vapaudesta elää naisena suomalaisessa yhteiskunnassa. Suomessa voi panostaa sekä uraan että perheeseen. Se ei ole mahdollista kaikkialla.

Journalistina Ekdahl muistaa myös sananvapauden, suomen kielen ja omien kulttuuristen juurien merkityksen.

— Minulle tärkeä asia on myös puhdas ja kaunis suomalainen luonto.

Klassinen puku äidiltä tyttärille

Tänä vuonna Linnnan juhlissa on teemana ympäristö.

— Se näkyy myös pukuvalinnassani. Suunnittelin yhdessä puvun ommelleen Riikka Paasosen kanssa asun, joka on klassinen ja kestää aikaa. Ajatuksena on, että se voi tulevaisuudessa palvella myös tyttäriäni.

Ensin Ekdahl ja Paasonen suunnittelivat tekevänsä juhla-asun käytetystä purjekankaasta, mutta se osoittautui liian hankalaksi materiaaliksi.

Ennen puvun ompelemista Paasonen sai kuunnella Kotkassa kasvaneen isänsä pitämän luennon siitä, mitä meri kotkalaisille merkitsee.

— Pukuni ammentaa merellisestä teemasta ja se on tummansininen. Se on klassinen puku, joka on tehty kestävästä materiaalista. Kierrätettyä siinä ovat koristeiksi laitetut, taitoluistelijoilta jääneet strassit, kuvailee itsekin muodostelmaluistelua harrastanut Ekdahl.