Kova tuuli kaatoi puita ja irrotti muutamia kattopeltejä – Veden nousu ei näkynyt pelastustehtävinä

Kotkan seudulla tuli pelastuslaitokselle tuulitehtäviä vuorokaudessa 30.

Katja Juurikko

Kova tuuli kaatoi puita ja irrotti muutamia kattopeltejä – Veden nousu ei näkynyt pelastustehtävinä

Kovatuulinen sää on aiheuttanut lauantaiaamun ja sunnuntaiaamun välisenä aikana pelastuslaitokselle Kotkan seudulla 30 tehtävää, kertoo päivystävä palomestari Antti Kosonen varhain sunnuntaiaamuna.

– Lauantaina aamukahdeksasta iltakymmeneen mennessä tehtäviä oli 23 ja yön aikana aamuseitsemään mennessä 7 lisää. Suurin osa oli puiden kaatumisia teille ja sähkölinjoille, muutama kattopeltien irtoaminen oli myös. Ei mitään erityisen suurta. Maa ei ole jäässä, ja tällä tuulella puut irtoavat.

Myös merivesi on tuulen takia ollut Suomenlahdella poikkeuksellisen korkealla, kertoo Ilmatieteenlaitos. Pelastuslaitosta vedenkorkeus ei ole juoksuttanut.

– Vesi on koholla, mutta ei se meitä ole työllistänyt millään tavalla. Ilmeisesti vesi on noussut jo niin monesti, että ihmiset ovat tottuneet eivätkä hätyyttele pelastuslaitosta sen takia.

Energiateollisuuden häiriökartan mukaan Kymenlaakson Sähköverkon alueella oli puolen kahdeksan aikaan aamulla vailla sähköä noin 350 asiakasta. Illan ja yön aikana sähköjä oli ajoittain poikki tuhansilta asiakkailta.