Pamausvideo on nyt valmis ja ennakkokatselussa Kymen Sanomissa – Tämä projekti sai kissankin kaatumaan Kotkan seudulla: "Ääni on siitä varsinaisesta Kotkan pamauksesta"

Video julkaistaan virallisesti maanantaina.

Kimmo Seppälä

Kymen Sanomat oli paikalla myös keskiviikkona, kun videon varsinaiset kuvaukset olivat käynnissä.
Kymen Sanomat oli paikalla myös keskiviikkona, kun videon varsinaiset kuvaukset olivat käynnissä.

Viime viikon lauantaina Kotkan seudun paikalliset someryhmät täyttyivät hämmästyneistä viesteistä. Mikä oli se pamaus, mikä helisytti ikkunoita ja sai kissankin kaatumaan?

Pian selvisi, että kyse oli Larry Peninsulan Rockfaces-kappaleen musiikkivideon kuvauksista, jotka järjestettiin louhosalueella Pyhtäällä. Tai oikeammin harjoituksista, joissa tehtiin koeräjäytys videota varten.

Varsinainen video kuvattiin tämän viikon keskiviikkona. Nyt video on valmis ja ennakkokatselussa Kymen Sanomien verkossa.

Virallinen julkaisu maanantaina

Videon on ohjannut, kuvannut ja editoinut videoalan yrittäjä Tatu Singo Somemediagroupista. Hän naurahtaa, että sattuma toi videolle yllättävää julkisuutta jo etukäteen. Viime lauantain sääolosuhteet olivat sellaiset, että harjoituspamauksen äänet kantautuivat kauas.

– Ei siinä tarvittu kuin yksi testiräjäytys, niin Kotka riemastui. Tietysti on vähän valitettavaakin, että ihmiset hätääntyivät, mutta vähän ihmettelen ihmisten reaktiota. Eikös se ole louhosalue, jossa räjäytellään muutenkin?

Lauantainen jysäys oli kuitenkin sen verran vakuuttava, että sen ääni päätyi videolle, vaikka video kuvattiinkin muuten vasta keskiviikkona.

– Siis siitä varsinaisesta Kotkan pamauksesta, Singo tituleeraa tapahtunutta.

Video julkaistaan virallisesti maanantaina. Singo päätti kuitenkin antaa sen ennakkokatseluun muutamille medioille, muiden muassa Kymen Sanomille.

– Laajemmin sen voi nähdä maanantaina klo 11 alkaen.