Koronavirus käänsi maakunnan kehittämisrahoille uuden osoitteen – Kunnat ja järjestöt voivat hakea tukea viruksen vaikutusten hoitamiseen

Yrityksiä maakuntaliitto ei voi suoraan rahallisesti tukea.

Mika Strandén

Kymenlaakson liitto ei voi suoraan tukea yrityksiä rahallisesti, mutta tukea voivat hakea kunnat ja järjestöt. Kuvituskuva.
Kymenlaakson liitto ei voi suoraan tukea yrityksiä rahallisesti, mutta tukea voivat hakea kunnat ja järjestöt. Kuvituskuva.

Koronavirus on muuttanut myös Kymenlaakson liiton maakunnan kehittämisrahojen kohdentamista.

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi Kymenlaakson liitolle maakunnan omaehtoiseen kehittämiseen 240 000 euroa. Määräraha kohdennetaan koronaepidemian aiheuttamien vaikutusten hoitamiseen.

Tuensaajina voivat olla esimerkiksi kunnat, järjestöt, elinkeinojen kehittämisorganisaatiot sekä tutkimus- ja koulutusorganisaatiot. Maakunnan liitoilla ei ole valtuuksia myöntää suoraa tukea yksittäiselle yritykselle. Rahoituksen haku alkaa huhtikuun alussa.

Rakennerahastojen rahoitustoiminta jatkuu normaalisti. Tekee uusia rahoituspäätöksiä ja käsittelee niiden maksatuksia ajan.

Käynnissä olevien hankkeiden hankesuunnitelmaa on mahdollista muuttaa, lisätä tai poistaa poikkeustilanteen takia. Hankkeille on mahdollista hakea myös jatkoaikaa, jos viivästyminen on johtunut epidemiasta.

Kymenlaakson seuraava Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) haku on tarkoitus avata kesäkuussa. Kymenlaakson liitolla on mahdollisuus myöntää hankkeisiin noin 300 000 euroa. Rahalla tuetaan hankkeiden koronaepidemian jälkihoitoa.