Kotkan ja Kouvolan väliset junavuorot korvataan ratatöiden vuoksi busseilla kahden viikon ajan heinä-elokuun vaihteessa

Hovinsaareen rakennettava kohtausraide katkaisee junaliikenteen kahdeksi viikoksi. Myöhemmin syksyllä tehdään myös muita ratatöitä, joista aiheutuu katkoksia junaliikenteeseen.

Seppo Honkanen

Kaikki Kotkan ja Kouvolan väliset taajamajunavuorot korvataan busseilla kahden viikon ajan.
Kaikki Kotkan ja Kouvolan väliset taajamajunavuorot korvataan busseilla kahden viikon ajan.

VR korvaa Kotkan ja Kouvolan väliset junavuorot bussiyhteydellä heinä-elokuun vaihteessa Väyläviraston teettämien ratatöiden vuoksi. Kaikki junavuorot korvataan busseilla 29. heinäkuuta alkaen, elokuun 11. päivään asti.

Kahden viikon katkos junaliikenteessä johtuu siitä, että Hovinsaareen rakennetaan pitkä kohtausraide, ja sinä aikana pääraide on poissa käytöstä. Tavaraliikenne pääsee silti kulkemaan ratapihan läpi Kymistä Mussaloon asti.

Osa junavuoroista korvataan busseilla myös syyskuun ja lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. 1. syyskuuta poistetaan Hovinsaaren tulosuunnan vanha vaihdeyhteys, jolloin junaliikenne on tilapäisesti poikki Kymin ja Hovinsaaren välillä. Lokakuun alussa otetaan käyttöön Hovinsaaren uusi turvalaitejärjestelmä, joten osa junavuoroista korvataan busseilla 6. lokakuuta.

VR toteuttaa bussikuljetuksilla kaikki tavallisesti ajettavat junavuorot, mutta niiden aikataulut sopeutetaan bussiliikenteelle sopiviksi. Bussiyhteydellä matkustusaika on hieman junan matkustusaikaa pidempi.

— Tämä ero on huomioitu myös lipunmyynnissä, ja asiakas näkee realistisen, bussien nopeuteen suhteutetun aikataulun jo lippua ostaessaan, kertoo Julia Stolp VR:n viestinnästä.

Korvaavat bussikuljetukset ottavat matkustajat kyytiin rautatieasemilta tai rautatiepysäkkejä korvaavilta bussipysäkeiltä. Tarkemmat tiedot bussien pysähdyspaikoista löytyvät VR:n verkkosivuilta.