Nousukarsinnan avausottelusta surkea tulos — KTP tarvitsee nyt ”Kajaanin ihmeen”

Nousukarsinnan avausottelusta surkea tulos — KTP tarvitsee nyt ”Kajaanin ihmeen”

KTP joutuu Ykkösen nousukarsinnan toisessa osaottelussa hankalan, ellei suorastaan mahdottoman tehtävän eteen. KTP hävisi ensimmäisen osaottelun kotikentällään AC Kajaanille 1—3 (1—2).

Tappio oli A-lohkon voittaneelle KTP:lle vasta kauden kolmas. Pohjoisen C-lohkon voittanut AC Kajaani oli joukkueista selvästi vaarallisempi ja loi enemmän maalintekopaikkoja.

Nousukarsinnoissa on käytössä vierasmaalisääntö, joten kolme osumaa AC Kajaanille ovat KTP:n nousumahdollisuuksien kannalta myrkkyä. KTP:n pitäisi ensi lauantaina voittaa Kajaanissa joko 3—0 tai kahdella maalilla siten, että KTP tekee vähintään neljä osumaa.

Jos toinenkin peli päättyy 90 minuutin jälkeen 1—3-lukemiin, mennään jatkoajalle.

Aluksi näytti hyvältä. 12. minuutilla Lucas keskitti rangaistualueelle, josta kajaanilaiset eivät saaneet purettua palloa pois. Aleksi Tarvonen pani irtopallon verkkoon ja peli oli 1—0.

Tasoitus tuli 19. minuutilla. Alberto Ramirezin kulmapotku painui kotkalaismaaliin KTP:n oman pelaajan kautta.

Juuri ennen taukovihellystä ACK:n nigerialaishyökkääjä Michael Ibiyomi puski vieraat 2—1-johtoon.

Sama mies oli asialla vieraiden kolmannessa maalissa 60. minuutilla. Ibiyomi sai pitkän syötön KTP:n puolustuslinjan taakse. Maalivahti Jiri Koski oli lähtenyt syöttöä vastaan, mutta ei tohtinut tulla palloa vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle. Ibiyomi sai nostettua pallon Kosken yli KTP-maaliin.

Kahden maalin kajaanilaissankari Ibiyomi loukkaantui reilut 10 minuuttia ennen loppua. Hänet kannettiin paareilla kentältä.

Aivan ottelun lopussa Lucasin kierteinen vapaapotku oli painua Kajaanin maaliin, mutta puolustus sai putsattua tilanteen. Toisessa päässä Koski torjui komeasti Chigozie Eweliken hyvän laukauksen.

Lisäajan viimeisellä sekunnilla Lucas pääsi puskemaan aivan maalin edustalta, mutta suoraan maalivahti Elias Tuomarilan syliin.

Ottelua seurasi sateisella Arto Tolsa -areenalla 1710 katsojaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.