Tuli tuhosi Ruununmaankadun puukerrostalon samaan kuntoon kuin naapuritalon kaksi vuotta sitten – Tällä kertaa vältyttiin henkilövahingoilta

Puolenpäivän aikaan alkaneet sammutustyöt jatkuivat iltamyöhään.

Raimo Eerola

Palo syttyi talon yläkerrassa.
Palo syttyi talon yläkerrassa.

Kotkassa Hovinsaarella Ruununmaankadulla suurehkon puukerrostalon sammutustyöt jatkuivat iltamyöhään.

Vanhan puutalon sammutus osoittautui hankalaksi, sillä kattoa on rakennettu moneen kerrokseen. Lisäksi talo on purueristeinen ja palokuormaa on paljon.

Päivystävä palomestari Juha Säämänen kertoi iltapäivällä, että pelastuslaitos repi kattopeltejä pois, jotta palopesäkkeisiin päästäisiin käsiksi. Sammutuksessa jouduttiin kokeilemaan monenlaisia sammutuskeinoja.

Kello 20.30 aikaan hän kertoi, että tilanne alkaa rauhoittumaan. Palotalolle oli tulossa vielä iso nosturi, joka kauhoi yläpohjan puurakenteita alas tielle sammutettavaksi ja kasteltavaksi.

Jälkivartiointi oli jäämässä kiinteistön omistajalle.

Ruununmaankatu oli sammutustöiden ajan suljettu ja Hietaseen päin pääsi kulkemaan Runeberginkatua pitkin.

Kahdeksan asunnon talo kärsi isot vahingot

Talossa on kahdeksan asuntoa ja se kärsi pahoja palo- ja vesivahinkoja. Säämänen arvioi iltapäivällä, että talo päätyy samaan kuntoon kuin viereinen puutalo, jonka tuli tuhosi kaksi vuotta sitten kokonaan.

Naapuritalon palossa kuoli yksi ihminen, mutta alustavien tietojen mukaan tämänpäiväisessä tulipalossa ei ole syntynyt henkilövahinkoja. Nyt palava talo säästyi tulelta kaksi vuotta sitten, vaikka se sijaitsee vain kymmenen metrin päässä ensin tuhoutuneesta talosta.

Palo syttyi yläkerrassa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta kello 12.10.

Poliisi selvittää palon syttymissyytä.

Hovinsaarella oli sammutustöiden aikaan paljon savua ja tuuli puhalsi sitä Hietaseen päin. Pelastuslaitos ohjeisti sulkemaan ikkunat ja ilmastoinnin, mikäli savu häiritsee.

Raimo Eerola

Hovinsaarelle levisi paljon savua.
Hovinsaarelle levisi paljon savua.

Muokattu 12.2. kello 14.28. Uudet kuvat lisätty. Muokattu kauttaaltaan kello 18.18, kerrottu sammutustöiden jatkumisesta. Kello 20.41 lisätty tilannetietoja.