Titaanien hyökkääjäpula käy jo älyttömäksi, Karhu HT nappasi helpon voiton — ”Aika turhauttavalta tuntuu tällä hetkellä”

Kimmo Seppälä

Tino Hovi nostatti Titaanien toiveita toisen erän loppupuolella tekemällään maalilla. Kuva on lauantain HCIK-ottelusta.

Viime viikonlopun kahdessa ottelussa Titaanien peli kulki jo hieman oikeampia latuja, ja kärkijoukkue Hokilta irtosi jopa piste. Tänä viikonloppuna vastus oli kevyempi, mutta kahden pelin sarjapistesaldoksi jäi nolla.

Sunnuntaina Karhu HT isännöi kotkalaisia Porissa ja voitti 5—2 (1—0, 3—1, 1—1). Porilaiset nousivat Titaanien ohi ja pudottivat punanutut sijalle 15.

— Lähtötilanne oli taas helvetin hankala, päävalmentaja Marko Oksanen manasi.

— Meiltä oli kuusi hyökkääjää sivussa. Kun ei ole materiaalia, pitää peluuttaa pakkeja hyökkäyksessä. Silloin, kun pelaajat ovat väärillä pelipaikoilla, pitäisi pelata älyttömän kurinalaisesti. Se on tietyllä tavalla valmennuksen tehtävä, mutta ei se vain onnistu.

Jo kerran joukkueessa myllännyt flunssa-aalto teki uuden tulemisen. Viikonlopun aikana viisi pelaajaa putosi kokoonpanosta pois.

— Aika turhauttavalta tuntuu tällä hetkellä. Jos emme saa pian täyttä ryhmää, olemme hankalassa tilanteessa, Oksanen sanoi.

KHT nopeasti selvään johtoon

Tasaisessa avauserässä nähtiin vain yksi maali, kun Atte Vallin matala kaukoveto yllätti titaanivahti Niilo Pussisen.

Toisessa erässä paukkui heti aluksi Samuli Virkkusen toimesta: 2—0. Maali näytti masentavan Titaaneita, sillä ote pelistä siirtyi aika lailla kotijoukkueelle.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin KHT teki kaksi maalia puoleen minuuttiin. Ensin Julius Harttunen laukoi ranteella kiekon verkkoon pienehköstä kulmasta, ja pian perään Niclas Kiviö uitti kiekon maaliin Titaanien oman pään kiekonmenetyksen jälkeen.

13 kertaa torjunut ja neljä maalia päästänyt Pussinen sai tehdä tilaa Santeri Leväselle.

Tino Hovin takatolpalta Ville Äijälän syötöstä tekemä 4—1-kavennus nostatti toivoa. Ajassa 36.53 syntynyt kavennusmaali kantoi kolmanteen erään asti, mutta KHT:n Samuli Virkkunen sammutti pelin 5—1-maalillaan ajassa 50.57.

Titaanien lohtumaalin teki Panu Laitinen.

— Kaveri teki maalit meidän helpoista virheistämme, ja me emme tehneet mistään. Oli meillä maalipaikkoja jo avauserässä, mutta kun ei saada maaleja niin ei saada, Oksanen harmitteli.

Suomi-sarjan runkosarja päättyy alkavalla viikolla. Titaanit pelaa perjantaina vieraissa Kiekko-Espoota vastaan ja lauantaina kotona Nokian Pyryä vastaan.

Sen jälkeen pelit jatkuvat alemmassa jatkosarjassa, jossa tavoitteena on yrittää välttää karsinnat.