Tall Ships Racesiin tulossa 16 suurimman luokan purjelaivaa

Kimmo Seppälä

Kotkassa käytiin eilen läpi purjehdustapahtuman järjestelyitä kansainvälisellä porukalla. Mukana olivat muiden muassa Suomen Purjelaivasäätiön johtaja Stefan Abrahamsson, kilpailunjohtaja Mike Bowles, Kotkan päätuottaja Heli Toikka sekä kilpailun puheenjohtaja Sigurd Molstad Dale.

Kotkan Tall Ships Racesin järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa. Tapahtumaan on ilmoittautunut toistaiseksi 72 alusta, joiden joukossa on peräti 16 suurimman kokoluokan purjelaivaa.

Kotkassa vieraili eilen ryhmä tapahtuman pääjärjestäjän, Sail Training Internationalin (STI), edustajia. Kansainväliset vieraat kiittelivät järjestelyiden sujuneen hienosti.

Alkuperäinen tavoite oli saada mukaan sata alusta. Siitä jäädään, vaikka ilmoittautumisaikaa on vielä huhtikuun loppuun. Näyttävyydestä ei kuitenkaan jouduta tinkimään, järjestäjät vakuuttavat. Mukana on peräti 16 A-luokan alusta, joiden joukossa on kaksi maailman suurinta purjelaivaa: venäläiset nelimastoiset parkit Sedov ja Kruzenštern.

— Ne ovat todellisia yleisömagneetteja. Suuria ja upeita, kilpailun puheenjohtaja Sigurd Molstad Dale kehaisee.

Tall Ships Races järjestetään Kotkan Meripäivien yhteydessä 13.-16. heinäkuuta. Purjelaivatapahtuma tuo kaupunkiin arviolta 4000 purjehtijaa, joista noin on puolet nuoria.

— Täytyy muistaa, että kyseessä on ennen kaikkea nuorisotapahtuma. Vähintään puolet alusten miehistöistä tulee olla 15—25 -vuotiaita. Kyse ei ole pelkästään siitä, että heitä opetetaan purjehtimaan, tärkeämpää on opettaa elämän taitoja, Dale toteaa.

Aino Mehtälä

Aino Mehtälä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.