HPS:n pursipaviljonkiin löytyi ravintoloitsija

Antti-jussi Larvio

Haminan Pursiseuran Pikku-Vuohisaaressa sijaitseva pursipaviljonki saa ravintolayrittäjän ensi kesän alussa.
Haminan Pursiseuran Pikku-Vuohisaaressa sijaitseva pursipaviljonki saa ravintolayrittäjän ensi kesän alussa.

Haminan Pursiseura on tehnyt sopimuksen Pikku-Vuohisaaressa sijaitsevan pursipaviljongin vuokraamisesta ravintolatoimintaan savitaipalelaisen Finnrest Oy:n kanssa. Janne Tolonen Finnrest Oy:stä kertoo yhtiön avaavan ravintolan ensi kesäkuun alusta ja suunnitelmissa on pyörittää toimintaa perinteistä kesäkautta pidempään.

— Meillä on ajatus ollut, että pystyttäisiin jopa 4-5 kuukautta vetämään kesällä, mutta tietysti sesonkiaika on se kolmisen kuukautta kesäkuun alusta, Tolonen toteaa.

Yhtiöllä on kiinteistöstä vuokrasopimus kesäkaudeksi kerrallaan, mutta se pitää sisällään option aina seuraavalle kesälle.

Tolosen mukaan ravintolaa on tarkoitus pyörittää pääasiassa perheyrityksen voimin.

— Meitä on saman perheen jäseniä tässä kahdessa sukupolvessa. Omista riveistä löytyvät keittiöpäällikkö ja ravintolapäällikkö ja itselläni on ravintola-alasta vuosien kokemus. Vahvasti pyritään omalla porukalla tekemään. Keväällä katsotaan voidaanko työllistää joku esimerkiksi ylisoutua hoitamaan ja toimimaan vähän sellaisena talkkarina.

Tolosen mukaan Pursipaviljonkiin tulee A-oikeudet, mutta myös ruokapuoleen panostetaan.

—  Ala carte-ruuat kuuluvat ravintolan tarjontaan, mutta emme lähde millään erityisillä fine dining-jutuilla rassaamaan. Tarjolle tulee hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa.

Viimeksi kiinteistössä toimi ravintola kesällä 2013. Tolonen sanoo yhtiön uskovan ravintolan nousevan neljän kesän hiljaiselon jälkeen ihmisten tietoisuuteen markkinoinnilla ja palvelulla.

— Olemme esimerkiksi sopineet pursiseuran kanssa, että aukioloaikamme ovat sesonkina kiinteät eli mitään säävarauksia ei ole. Kovaa markkinointia varsinkin alussa tietysti tarvitaan pitkän tauon jälkeen.

Tolosen mukaan ravintolatoiminnan uudelleenkäynnistämiseen ovat pursipaviljongissa hyvät edellytykset.

— Pursiseura on pitänyt kiinteistöstä hyvää huolta ja kalusteiden osaltakin voi sanoa, että 85 prosenttisesti sieltä kaikki löytyvät.

Vanttina vuosia tunnetun ravintolan nimi on vielä pohdinnassa.

— Vanttihan on perinteikäs nimi, joten uskoisin, että jollakin tavalla se tulee jatkossakin mukana olemaan. Mietitään vielä miten.

Antti-Jussi Larvio

Antti-Jussi Larvio

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.