Kunnanjohtaja Jouni Eho: Levin tragedia koskettaa laajasti koko Pyhtään kunnan yhteisöä

Huutjärven koululla on varauduttu kriisityöhön kouluikäisten lasten menehdyttyä tulipalossa.

Huutjärven koululla, jonka oppilaita Levin tulipalossa menehtyneet olivat, on valmiudet toimia kriisityössä.
Huutjärven koululla, jonka oppilaita Levin tulipalossa menehtyneet olivat, on valmiudet toimia kriisityössä.

Pyhtään kunnanjohtajan Jouni Ehon mukaan kunta sekä Pyhtään seurakunta ovat tietoisia ja vahvistavat tiedon siitä, että Levin perjantaisen tulipalon uhrit ovat pyhtääläisiä nuoria.

Kunnanjohtajana Eho haluaa omistaa surunvalittelut ja lämpimän osanoton uhrien omaisille ja läheisille.

– Tällainen tragedia koskettaa laajasti koko Pyhtään kunnan yhteisöä. Myötätuntoni on menehtyneiden lasten sekä surua kohtaavien läheisten luona, sanoo Eho.

Huutjärven koululla kriisityötä

Levin uhrit olivat Huutjärven koulun oppilaita. Koululla on valmiudet toimia kriisityössä ja yhteistyössä seurakunnan kanssa rehtori Sari Hakulisen johdolla. Paikalla koululla ovat myös nuorisotyön tekijät sekä Ohjaamon henkilökuntaa.

Huutjärven koululla on maanantaina myös suruliputus, johon on omaisten hyväksyntä.

Nuorisotila on auki maanantaina ja keskiviikkona kello 21.00 asti, torstaina kello 17.00 asti ja tiistaina kirkon jälkeen tarvittaessa.

Seurakunta järjestää Pyhtään kirkossa tiistaina suruhartauden kello 18.00. Paikalla on myös nuoriso-ohjaajia sekä Ohjaamon henkilökuntaa nuorten tukena. Heidät tunnistaa Ohjaamo-huppareista.

– Toivon kaikilta tilanteessa uhrien omaisten kunnioitusta surutyössä. Uhrien henkilöllisyyteen liittyen emme kommentoi mitään, sanoo Eho.

Itse tapaturmaan liittyen kommentteja antavat Ehon mukaan viranomaiset.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaryhmä tekee nyt paikka- ja teknistä tutkintaansa palaneen hirsitalon raunioilla.

Onnettomuus sattui vapaa-ajan asunnossa Kittilässä, Levin Rakkavaaran alueella sijaitsevassa kaksikerroksisessa mökissä.

Palossa tuhoutuneessa mökissä olleet lomailijat kuuluivat samaan perhepiiriin. Yksi heistä heräsi yöllä alakerrassa palovaroittimeen, kolme uhria oli yläkerrassa.

Kaikki tulipalon uhrit ja yksi tulipalosta selviytynyt olivat alaikäisiä. Mukana ollut aikuinen oli tulipalon syttyessä Levin alueella.

Levin palo on yksi viime vuosien pahimpia tulipaloja uhrien määrässä.