Pyhtääläinen Hannu Lehtinen on Kymen Yrittäjien uusi puheenjohtaja

Pyhtäänlehden tuottajana ja tapahtumatuottajana työskentelevän Lehtisen mielestä Kymenlaakso on hyvä paikka yrittää.

Jussi Lopperi

Pyhtääläinen Hannu Lehtinen on Kymen Yrittäjien uusi puheenjohtaja.

Kymen Yrittäjien uusi puheenjohtaja on pyhtääläinen Hannu Lehtinen. Aiemmin Kymen Yrittäjien varapuheenjohtajana sekä Pyhtään Yrittäjien puheenjohtajana toiminut Lehtinen valittiin tehtävään aluejärjestön syyskokouksessa Iitissä 28. marraskuuta.

Lehtinen työskentelee kaksi kertaa kuussa ilmestyvän Pyhtäänlehden tuottajana sekä tapahtumatuottajana.

Lehtinen näkee Pyhtään ja koko Kymenlaakson hyvänä paikkana yrittää. Puheenjohtajan mukaan Pyhtäällä on tehty viime aikoina useita myönteisiä hankkeita, jotka synnyttävät uutta yrittäjyyttä.

— Etenkin Pyhtäällä, mutta myös muualla Kymenlaaksossa on edelleen melko vähän palvelualan yrittäjiä. Syynä tähän on pieni populaatio. Koko maakuntaan pitäisi saada lisää asukkaita ja sitä kautta yrityksille lisää asiakkaita, Lehtinen sanoo.

2 250 jäsenyritystä

Kymen Yrittäjät ry:n perustamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Aluejärjestö toimii koko maakunnan alueella eri toimialoja edustavien yrittäjien ja pk-yritysten edunvalvonta-, yhteistyö- ja kehittämisjärjestönä. Jäsenyrityksiä sillä on tällä hetkellä 2 250.

Painopisteitä toimikaudelle 2019 ovat yrittäjien ja pk-yritysten edunvalvonta maakunnassa ja aluekehityksessä, jäsenverkoston ja jäsenpysyvyyden vahvistaminen, yrittäjien ja pk-yritysten valmiuksien ja verkostojen kehittäminen sekä Kymen Yrittäjien 80-vuotisjuhlavuosi.

Lehtinen kertoo, että puheenjohtajakaudellaan hänen tavoitteenaan on myös lisätä vuorovaikutusta alueen yrittäjien ja kuntien kesken. Lisäksi aiotaan kasvattaa yhteistyötä Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueyhdistysten kanssa.

— Kymenlaakso on meille yrittäjille yhteinen alue, vaikka kunnille se ei sitä ole.

Luetuimmat