Miehikkäläläisvaltuutettu jäi kiinni rattijuopumuksesta, kotoa löytyi asearsenaali

Miehikkäläläinen kunnanvaltuutettu Eetu Kirppu (kok.) on jäänyt kiinni lukuisista luvattomista aseista ja rattijuopumuksesta. Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi Kirpun torstaina 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 240 euron oheissakkoon. Kirppu on ollut väliaikaisessa ajokiellossa rattijuopumuksesta kiinnijäämisestään saakka, jonka oikeus katsoi riittäväksi ajokieltoseuraamukseksi.

Kirppu oli jäänyt viime vuoden elokuun 20.8. päivänä kiinni rattijuopumuksesta ajaessaan pakettiautollaan kotinsa pihaan Miehikkälässä kello 4.10 yöllä. Kirpun veren alkoholipitoisuudeksi todettiin ajon jälkeen 1,79 promillea. Oikeus katsoi olosuhteiden olleen sellaiset, että rikos oli omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle.

Samana päivänä poliisi löysi Kirpun asunnosta luvattomia ampuma-aseita ja patruunoita. Asunnossa oli haulikko, jonka piipussa oli patruuna ja makasiinissa neljä patruunaa. Lisäksi asunnossa oli pienoiskivääri, jossa oli piipussa patruuna ja kolme makasiinissa. Asunnosta löytyi myös viisi patruunaa sisältänyt pistoolin lipas sekä 59 kappaletta siihen sopivia patruunoita.

Muutamaa päivää myöhemmin eli 23. elokuuta poliisi löysi Kirpulta lisää luvattomia aseita ja patruunoita. Asunnossa oli sotilaskivääri Mauser ja ja puoliautomaattihaulikko. Lisäksi autotallista löytyi pienoiskivääri. Asunnolta löydettiin tuolloin yhteensä 1 565 patruunaa.

Kirppu ei halunnut torstaina kommentoida asiaa Kymen Sanomille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.