Purjelaivojen henkilökunta antoi Kotkalle kiittävää palautetta — Superviikkoa pidetään onnistuneena

Linda Varoma

Kotkan superviikko päättyi sunnuntaisen Purjeiden paraatin myötä.
Kotkan superviikko päättyi sunnuntaisen Purjeiden paraatin myötä.

Kotkan superviikko päättyi tänään purjelaivojen lähtemisen myötä. Sunnuntai-illan infotilaisuudessa tapahtumajärjestäjät vaikuttivat varsin tyytyväisiltä.

Ennen tapahtumaa arvioitiin, että Kotkaan voi tulla jopa 300 000 kävijää. Kulttuurijohtaja Antti Karjalaisen mukaan varovaiset arviot kävijämäärästä viittaavat siihen, että tavoite täyttyy tai jopa ylittyy. Esimerkiksi museojäänmurtaja Tarmolla vieraili keskiviikon ja sunnuntain välisenä aikana 11 300 kävijää.

Tapahtuma-alue oli kolme kertaa isompi kuin tavallisesti Meripäivillä.

— Satama on kolmen kilometrin mittainen, se antaa hyvän kuvan alueen laajuudesta. Paikoittain esimerkiksi tivolialue tuntui ruuhkaiselta, Karjalainen kertoo.

Tapahtuman aikaisista pienistä vastoinkäymisistä Karjalainen nostaa esille peruuntuneen katukoristurnauksen.

— Lähipäivinä käymme läpi listaa asioista, joita täytyy tulevaisuudessa parantaa, Karjalainen toteaa.

Kotkassa vieraili 73 purjelaivaa ja noin 2300 miehistön jäsentä.

The Tall Ships Races -kilpailun johtaja Mike Bowles kiitteli Kotkaa hyvin toteutetuista järjestelyistä. Hän kertoi, että palaute alusten kapteeneilta ja vakituiselta miehistöltä on ollut pelkästään kiittävää ja positiivista.

— Nuoret purjehtijaharjoittelijat ovat pitäneet hauskaa täällä. Erityisesti pienet ja vaatimattomalta tuntuvat asiat ovat olleet heille tärkeitä, kuten hyvät suihku- ja vessatilat sekä pyykkipalvelu, Bowles kertoo.

Bowlesin mukaan kaikki Kotkassa on viitannut siihen, että asiat on suunniteltu huolella. Myös tapahtumaa suosineesta poutaisesta säästä oltiin puolin ja toisin iloisia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.