Haminan leirintäalueelle etsitään vuokralaista – Kaupunki toivoo vuokrasopimuksesta yli 10 vuoden mittaista

Vuokralaisen edellytetään investoivan leirintäalueen uuteen rakennuskantaan tarpeen mukaan.

Antti-Jussi Larvio

Pitkienhiekkojen leirintäalueella, joka myös Hamina Campinginä tunnetaan, on muun muassa uudehko ravintolarakennus. Haminan kaupunki etsii alueelle parhaillaan uutta vuokralaista.
Pitkienhiekkojen leirintäalueella, joka myös Hamina Campinginä tunnetaan, on muun muassa uudehko ravintolarakennus. Haminan kaupunki etsii alueelle parhaillaan uutta vuokralaista.

Haminan kaupungin Pitkienhiekkojen leirintäalueen uuden vuokraajan haku on käynnissä. Kaupunki etsii parhaillaan vuokraajaa Vilniemellä Haminassa sijaitsevalle lähes yhdeksän hehtaarin matkailualueelle.

Uuden vuokraajan tarve syntyi, kun kaupunki irtisanoi alueen nykyisen vuokraajan Ltd Hamina Camping Oy:n kanssa tekemänsä vuokrasopimuksen päättymään huhtikuun lopussa.

Kaupunki päätyi vuokrasopimuksen katkaisemiseen, koska vuokraaja ei ollut täyttänyt sopimukseen kirjattuja alueen kehittämistoimia. Kyse oli lähinnä rakentamisvelvoitteiden laiminlyönnistä.

Kaupunki joutui vuokrasopimuksen irtisanomisen vuoksi lunastamaan alueelta kiinteistöjä irtaimistoineen kaikkiaan vajaalla 530 000 eurolla.

Investointeihin velvoite

Vuokrailmoituksessa todetaan, että myös uudelta vuokralaiselta edellytetään investointivalmiutta. Ilmoituksessa ei kuitenkaan tarkemmin määritellä, millä laajuudella investointeja alueelle odotetaan. Ilmoituksen mukaan vuokralainen sitoutuu kehittämään leirintäaluetta rakentamalla uutta tarpeen mukaan. Tarkemmista kehittämistoimista sovitaan kaupungin kanssa myöhemmin erikseen.

Juha Rika

5783303.jpg

Kaupunki edellyttää vuokralaiselta myös alueen markkinointitoimenpiteitä yhteistyössä kaupungin eri hallintoyksiköiden kanssa. Kaupunki haluaa niin ikään seurata alueen käyttöä, joten vuokralaiset on toimitettava kaupungille tarvittavat tilastot vuosittain.

Liiketoimintasuunnitelma halutaan

Leirintäalueelle vuokralaiseksi haluavan on toimitettava tarjouksensa yhteydessä liiketoimintasuunnitelma ja aikataulu kehittämisinvestointien toteuttamisesta kymmenen vuoden aikana. Vuokrasopimuksen pituudeksi kaupunki toivoo yli kymmentä vuotta.

Myös vuosivuokran suuruudesta kaupunki odottaa ehdotusta. Nykyinen vuosivuokra alueesta on ollut noin 15 000 euroa vuodessa, mutta alueen rakennuskannasta ovat olleet vuokraajan omistuksessa vuonna 2015 rakennetut ravintolakiinteistö ja vuokramökki sekä vuokramökki vuodelta 1995. Kyseiset rakennukset kaupunki tulee omistamaan nykyisen vuokrasopimuksen päätyttyä, joten ne sisältyvät uuteen vuokrasopimukseen.

Kaupunki on kiinnostunut saamaan vuokratarjouksessa myös esityksen alueen ympärivuotisen toiminnan järjestämisestä.

Myös tulevaisuudessa Pitkienhiekkojen suosittu uimaranta-alue säilytetään nykyisen kokoisena ja yleisessä käytössä.

Kaupunki odottaa saavansa vuokraustarjoukset maaliskuun 5. päivään mennessä.