Laivarauta soi kaksi päivää Vellamossa

Raimo Eerola

Lyömäsoitintaiteilija Vladimir Belov toimii solistina Kymi Sinfoniettan konsertissa 25. huhtikuuta. Hänen apunaan tuhatkiloista soitinta paukuttaa June Binnie.

Kaksi vuotta sitten alkanut Laivarautaa-hanke on saavuttanut ensimmäisen päätepisteensä. Kuvanveistäjä Olli Mantereen työstämästä vanhasta tukkiproomusta on nyt tullut soiva taideteos. Viidestä 200-kiloisesta rautaelementistä koostuva viisisävelinen terässoitin esittäytyy yleisölle ensi viikolla kahdessa Laivarautaa-tapahtumassa Merikeskus Vellamossa.

Tiistaina 25. huhtikuuta venehallissa esitetään ensimmäistä kertaa Marko Puron säveltämä Laivaraa-kappale, jonka hän on tehnyt rautasoittimelle ja Kymi Sinfoniettalle. Sävellyksessä solistina on lyömäsoitintaiteilija Vladimir Belov.

— Teosta vingutetaan, rummutetaan ja suhistetaan. Soittovälineinä käytetään vasaroita, nuijia, jousia ja hiomapaperia, Puro kertoo.

Konserttia johtaa kapellimestari Atso Almila.

Keskiviikkona 26. huhtikuuta metallisoitin soi nuorten kotkalaisten käsissä. Konsertissa kuullaan Bandboxin ja Kymen konservatorion opiskelijoiden musiikkiesityksiä sekä äänitaiteilija Simo Pitkäsen Minä ja meri -äänivideoteos.

Kymi Sinfoniettan Laivarautaa-konsertti 25.4 kello 19. Laivarautaa-nuorisokonsertti 26.4. klo 17. Merikeskus Vellamossa pidettäviin konsertteihin on vapaa pääsy.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.