Vilkas heinäkuu pelasti koronasta kärsineen Kotkan Maretariumin – "Pelottavaa oli, että kesäkuu oli hiljainen"

Raimo Eerola

Tämän vuoden heinäkuu oli yksi Maretariumin vilkkaimmista heinäkuista.
Tämän vuoden heinäkuu oli yksi Maretariumin vilkkaimmista heinäkuista.

Vilkas heinäkuu pelasti Kotkan Maretariumin koronamenetykset. Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen kertoo tiedotteessa, että hyvin alkaneen vuoden jälkeen ennusteet tälle vuodelle olivat erinomaiset. Maaliskuussa tulleiden koronarajoitusten takia Maretarium oli suljettuna kaksi ja puoli kuukautta.

– Pelottavaa oli, että kesäkuu oli hiljainen, mutta heinäkuussa saimme kävijämäärän viime vuosiin verrattuna kurottua kiinni, Saukkonen sanoo tiedotteessa.

Lisäksi Meripuodin myynti on ollut hyvä, joten taloustilanne näyttää kohtalaiselta.

Kesä- ja heinäkuun ajan Maretariumissa on ollut rajoituksia. Esimerkiksi kalojen sukellusruokintanäytöksiä tai kalojen ruokintakierroksia ei ole pidetty, sillä niissä jopa yli sata ihmistä pakkautuisi Meriteatteriin.

Elokuussa palataan osittain normaaliin. Päivittäin kello 15 on kalojen ruokintaa ja Maretariumin maskotti Hanna Hauki ilahduttaa lapsia elokuun alkupäivinä kello 13.

Edelleen asiakkaita kehotetaan käsien pesuun tai käsidesin käyttöön ennen akvaariokierrokselle tulemista ja muistamaan turvavälit eri seurueiden välillä.

Tiedotteen mukaan hyvää näkyvyyttä tänä kesänä Maretariumille ja Kotkalle ovat tuoneet Cursor-matkailun järjestämät lehdistövierailut sekä Maretariumin Visit Finlandilta toistaiseksi ainoana kymenlaaksolaisyrityksenä saama Sustainable Travel Finland -merkki.