Kotka-palkinto Urpo Koposelle

Kimmo Seppälä

Urpo Koponen on valtakunnallisesti tunnettu lintuharrastaja. Kuva on viime vuodelta, jolloin hänelle myönnettiin Viihtyisä Kotka -palkinto.
Urpo Koponen on valtakunnallisesti tunnettu lintuharrastaja. Kuva on viime vuodelta, jolloin hänelle myönnettiin Viihtyisä Kotka -palkinto.

Vuoden 2017 Kotka-palkinto on myönnetty lintuharrastaja Urpo Koposelle. Koponen on koko maassa tunnettu luontoharrastaja, luontokuvaaja ja lintumies. Erityisen tunnettu hän on linnunpöntöistään, miehen jäljiltä on Kotkassa ja lähikunnissa peräti 4100 linnunpönttöä.

Palkintoperusteissa todetaan, että Koponen on tuonut myönteisesti esille Kotkaa ja sen luontoa. Hän on toiminut asiantuntijana Radio Suomen Luontoilloissa ja muissa luonto-ohjelmissa. Vuonna 2013 hän teki Juha Laaksosen kanssa teoksen Pihan linnut ja pöntöt – eloa pihapiiriin, jonka WWF palkitsi vuoden luontokirjana.

Vuonna 2015 hänelle myönnettiin Kymenlaakson luonnonsuojelupiirin ympäristöpalkinto kolopesijöiden eteen tehdystä työstä. Hän on ollut myös aktiivisesti mukana Ylen, Metsähallituksen ja Birdlife Suomen Miljoona linninpönttöä -kampanjassa.

Viime vuonna Koponen sai myös Kotkan Kauppatien myöntämän Viihtyisä Kotka-palkinnon.

Palkinto luovutetaan tänään Kotka-päivän kunniaksi järjestettävässä tapahtumassa. Karhulan torilla pidettävä tilaisuus on meneillään parhaillaan ja jatkuu klo 19 asti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.