Seurakuntavaaleissa eniten ennakkoon äänestettiin Haminassa — Kotkassa äänestysinto viimekertaista parempi

Äänestysprosentit ennakkovaaleissa jäivät Etelä-Kymenlaaksossa alle 10 prosentin.

kai skyttä

Seurakuntavaalit järjestetään 18. marraskuuta. Vaalien ennakkoäänestys päättyi lauantaina.
Seurakuntavaalit järjestetään 18. marraskuuta. Vaalien ennakkoäänestys päättyi lauantaina.

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi viime viikon lauantaina. Etelä-Kymenlaakson seurakunnista aktiivisimmin ennakkoon äänestettiin Haminassa, jossa äänestysprosentti oli 8,9. Haminassa ennakkoon äänestämässä kävi 1462 ihmistä.

Rovasti Juha Parjanen Haminan seurakunnasta muistuttaa, että ennakkoäänten määrä tarkentuu vielä viikon aikana, kun toisella paikkakunnalla äänestäneiden äänet saapuvat.

Kotka-Kymin seurakunnassa ennakkoääniä annettiin 2220 kappaletta. Äänestysprosentti on 7,6 prosenttia. Edellisten seurakuntavaalien aikana ennakkoääniä annettiin Kotkan, Kymin ja Langinkosken seurakunnissa yhteensä 1807.

— Kotka-Kymin seurakunnassa ennakkoäänestyspaikat haluttiin tuoda paikkoihin, joissa ihmiset liikkuvat. Pasaatissa ja Prisman äänestyspisteillä kävi äänestäjiä vilkkaasti ja äänestys oli helppo hoitaa kauppareissun yhteydessä, toteaa Kotka-Kymin seurakunnan viestintäpäällikkö Emilia Pulkki tiedotteessa.

Pyhtäällä ennakkoäänestyspaikoissa kävi 218 ihmistä. Heistä 214 kuului Pyhtään seurakuntaan. Äänestysprosentti oli noin 7. Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on tämän viikon sunnuntaina 18.11.