Haminan suursalon lamppu sammui — Nupin lentoestevalo pyritään korjaamaan maanantaina

Valon puuttuminen voi häiritä mahdollista pelastusliikennettä.

Kimmo Seppälä

Kosolti kyseenalaista kuuluisuuta saaneen Haminan sata metriä korkean lipputangon nuppi on pysynyt pimeänä lauantaista lähtien.
Kosolti kyseenalaista kuuluisuuta saaneen Haminan sata metriä korkean lipputangon nuppi on pysynyt pimeänä lauantaista lähtien.

Haminan sata metriä korkea lipputangon epäonni ei ota loppuakseen. Lauantaina lipputangon nupissa palanut punainen valo pimeni.

Haminan lipputangon toimittaneen ADS-Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Hyrkäs sai tiedon valon sammumisesta lauantai-iltana.

— Läheistä työmaaparakkia siirrettäessä kytkentä lipputangon lamppuun katkesi, Hyrkäs kertoo.

Kytkentää ei satu viikonlopun aikana korjattua, vaikka lipputangon äärellä kävi useita sähköalan ammattilaisia tarkastamassa tilanteen.

— Vika ei ole valolaitteessa, vaan virransyötössä. Kytkennät pyritään korjaamaan maanantain aikana, Hyrkäs toteaa.

Valoton tanko voi häiritä pelastusta

Sata metriä korkean lipputangon nupissa palaneen valon puuttuminen ei vaikuta lentoliikenteeseen.

— Taajama-alueella on kiellettyä lentää niinkin matalalla kuin sadassa metrissä, kertoo Karhulan Ilmailukerho ry:n koulutuspäällikkö Kari Onikki.

Pelastustoimintaan puute voi kuitenkin vaikuttaa.

— Jos alueella liikkuu armeijan kalustoa tai esimerkiksi pelastushelikoptereita, niin valoton lipputanko on lentämistä häiritsevä ja pahimmillaan vaarantava puute.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet