Kymi Sinfonietta avasi kevätkautensa merellisellä verkkokonsertilla – Kuuntele ja katsele täältä

Kimmo Seppälä

Taavi Oramo on kapellimestarina ja laulusolistina Kymi Sinfoniettan avajaiskonsertissa. Kuva maaliskuulta 2020.
Taavi Oramo on kapellimestarina ja laulusolistina Kymi Sinfoniettan avajaiskonsertissa. Kuva maaliskuulta 2020.

Kymi Sinfonietta avasi kevätkautensa poikkeusoloissa verkkokonsertilla tänään keskiviikkona. Konsertin teemana on meri.

Musiikkia ja runoa yhdistävässä avajaiskonsertissa esiintyvät orkesterin kanssa kapellimestari-laulusolisti Taavi Oramo, harppusolisti Päivi Severeide ja runoilija Auli Särkiö.

Konsertin avaa Claude Debussyn Danse sacrée et danse profane (Pyhä ja maallinen tanssi). Sitä seuraavat säveltäjä-huilisti Heta Ahon japanilaisiin tankarunoihin säveltämät laulut Älä hymyile ja Illalla jätän.

Aholta kuullaan myös Edith Södergranin runoihin sävelletyt laulut Det underliga havet, Du som aldrig ja Revance. Konsertin päättävät Debussyn meren mahtia kuvaava La Mer est plus belle (Meri on kauniimpi) ja Auli Särkiön meriaiheiset runot.

– Södergranin lauluissa meri edustaa tuntematonta, vielä olemassa olematonta maailmaa. Alussa runon puhuja on nuori ja henkisen meren äärellä, joka edustaa hänen elämänsä toteutumattomia mahdollisuuksia. Ne ovat ihmeellisiä, pelottaviakin, ja tosi kutsuvia, Heta Aho kuvailee Kymi Sinfoniettan Facebookissa julkaisemalla videolla.

Avajaiskonsertin voit nähdä tästä. Se on nähtävissä myös Kymi Sinfoniettan verkkosivulla ja Youtube-kanavalla.

Myös orkesterin seuraava konsertti järjestetään verkossa. Helmikuun 3. päivänä esitettävä barokkikonsertti tarjoaa musiikkia 1600–1700-luvuilta.

Uusimmat uutiset