Kuvataiteilija ja Kotkan Valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Timo Mähönen on kuollut

Inka Lähteenaro

Toiminnanjohtaja Timo Mähönen oli mukana Kotkan Valokuvakeskuksen toiminnassa sen alusta asti.
Toiminnanjohtaja Timo Mähönen oli mukana Kotkan Valokuvakeskuksen toiminnassa sen alusta asti.

Kotkalainen kuvataiteilija ja kulttuurivaikuttaja Timo Mähönen on kuollut. Hänet löydettiin menehtyneenä kotoaan maanantaiaamuna 28.5. Mähönen oli 58-vuotias; hän oli syntynyt Karhulassa 17.2.1960.

Mähönen toimi taiteilijana 1980-luvun alkupuolelta saakka. Ensimmäisiä yksityisnäyttelyitä hän piti Galleria Valajassa Kouvolassa vuonna 1983 ja Lepakkoluolassa Helsingissä 1985. Varhaisimpia yhteisnäyttelyitä, joihin hän pääsi mukaan, olivat Nuorten 38. näyttely 1985 ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton näyttely 1986.

Kotkan taiteilijaseuran tekijäesittelyssä Mähösestä todetaan muun muassa, että hänen kookkaat värimaalauksensa ovat niittäneet mainetta eri puolilla Eurooppaa. Mähönen työskenteli paitsi yksin myös sellaisissa kokoonpanoissa kuin Taideahtaajat ja Jätkät. Taideahtaajiin kuuluivat hänen lisäkseen Heimo Suntio ja Juha Metso, Jätkiin Metso.

Viime vuosina Timo Mähösen kulttuuripanos meni ennen muuta Kotkan Valokuvakeskuksen pyörittämiseen. Hän oli sen toiminnanjohtaja, joka piti galleriaa pystyssä loppuajat jopa ilman kulukorvauksia palkasta puhumattakaan.

Tänä keväänä Valokuvakeskus ilmoitti lopettavansa toimintansa. Paraikaa siellä on näyttely Katso ja mieti 1918. Suunnitelmien mukaan näyttelyitä on vielä kesä-heinäkuussa.